Tarun Taikakakut

torstai 27. tammikuuta 2022

Gluteenittomat pursotettavat pikkuleivät Vihreät kuulat-marmeladilla

Moi!
Meillä vietettiin vanhemman tyttären 10-vuotissyntymäpäiviä viime viikonloppuna. Aloitan postaukset tarjottavista näistä pikkuleivistä. Lähdin nimittäin rohkeasti tekemään pursotettavia pikkuleipiä gluteenittomana 🤩 En löytänyt netistä mitään apuja tähän hommaan. Gluteenittomiin JA pursotettaviin pikkuleipiin ei vain ollut ohjeita. Ja kun olen hätäinen nainen enkä jaksa ihmetellä turhia, niin lähdit sitten vaan tekemään aiemmin hyväksi todetulla ohjeella rohkeasti gluteenittomia pikkuleipiä 😂 Vaihdoin vehnäjauhot vain tattarijauhoihin ja avot!  Upea pursotusjälki säilyi uunissa! Jee! Ja maku on ihana! Tattarijauhoissa on pientä hippua joka tuntuu suussa siltä kuin taikinassa olisi jotain pähkinäjauhetta. Siitä tykkäsin tosi paljon. Suutuntuma on muuten melko tyypillinen gluteenittomalle leivonnaiselle eli aika höttöinen. Siksi tein pikkuleivistä niin pieniä, että sellaisen voi nakata kerralla suuhun 😊 Jos joku siis tarvitsee herkullisiin ja gluteenittomiin pikkuleipiin ohjetta niin tässä olkaa hyvät ❤ 



Gluteenittomat pursotettavat vaniljapikkuleivät päärynämarmeladilla n.80-100 kpl
300 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
5 ½ dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmuna.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin jossa on haluamasi tylla ja pursottele pikkuleipiä pellille jossa on leivinpaperi. Tasoita tarvittaessa lusikalla pikkuleipien keskustat marmeladia varten.
4. Lusikoi seuraavaksi marmeladia pieneen pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota jokaisen pikkuleivän keskelle marmeladisilmä.
5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Sain ohjeella pieniä pikkuleipiä 98 kappaletta.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Minkälainen pursotin sulla on käytössä näitä tehdessä? Tai siis että teetkö ihan normaalilla tyllalla + pursotuspussilla vai jollain erillisellä kojeella? Itse en ole keksejä koskaan tehnyt, mutta näistä sun kekseistä jää aina sellainen pieni ajatus elämään, että josko joskus itsekin kokeilisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tässä sellainen iso ja avoin tähtitylla jossa on monta sakaraa ja ihan pursotuspussi oli käytössä. Tylla on kuin tämä:
      https://www.mydreamday.fi/wiltonin-iso-tahtitylla-8b
      Pitää vaan pursottaa niin että vain osa taikinasta on pussin alaosassa jota puristaa, muuten ei voimat riitä pursottamiseen. Nämä keksit oli ihania! Juuri edellispäivänä syötiin viimeiset 😍 Paranivat vaan vanhetessaan ja säilyivät pari viikkoa!

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Jos valmistan hyvissä ajoin ennen juhlia, miten saan säilymään. Säilyykö huoneenlämmössä vai voikohan näitä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pakastin nämä. Laitoin joka kerroksen väliin leivinpaperin. Säilyivät kyllä juhliin jälkeen pitkään mutta pidin jääkaapissa. Oltaisko me syöty näitä 1½ viikkoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊