Tarun Taikakakut

perjantai 7. tammikuuta 2022

Gluteeniton parsakaali-fetapiirakka (24-26cm)

Moi!
Tälläisen suolaisen piirakan tein uutena vuotena iltasyömiseksi. Ohjeen löysin Himoleipurin sivuilta, mutta pohjan jauhoja muutin sen mukaan mitä minulla oli kaapissa ja tein piirakan irtopohjavuokaan. Tämä oli tosi hyvää ja maukasta piirakkaa. Pohja oli täydellinen, oikein maukas ja siinä oli ihanaa purutuntumaa kauraleseiden ansiosta. Kokonaisuudessaan ihana piirakka! 😀
Leilan Himoleipuri-blogi on muuten ihania herkkuja pullollaan! ❤




Ohje kopioitu Himoleipurin blogista

Parsakaali-fetapiirakka ø24cm

Pohja:
100 g voita (lakt.)
1½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl gluteenittomia kauraleseitä tai -hiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte:
200 g parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
200 g fetajuustoa (lakt.)
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa (lakt.)
½ tl mustapippuria
vajaa ½ tl suolaa
n. 2 dl juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm). Jos käytät tuoretta parsakaalia, kiehauta parsakaalinuput 5 minuuttia vedessä, jossa ripaus suolaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini (tai voi) joukkoon. Lisää vesi vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin täytteiden esivalmistelun ajaksi.

Kuutioi fetajuusto, leikkaa osa kirsikkatomaateista puoliksi ja punasipuli pieniksi lohkoiksi. Painele parsakaalinupuista enin kosteus pois talouspaperilla.

Painele piirastaikina kostutetuin käsin (levittyi hyvin myös lusikalla) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjalle puolet juustoraasteesta. Asettele päälle parsakaalinuput, fetakuutiot, punasipulilohkot ja kirsikkatomaatit. Laita lopuksi päälle loput juustoraasteet.

Vatkaa munat ja ruokakerma keskenään. Mausta mustapippurirouheella. Kaada seos täyteaineiden päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 30-40 minuuttia.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Parsakaalin ja fetajuuston liitto piirakoissa on kyllä huippuhyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! 😊 Mä oon paljonkin tehnyt suolaisia piirakoita parsakaali-fetatäytteellä kun se on yks mun lemppariyhdistelmistä. Tässä oli kuitenkin tämä gluteeniton pohja jonka takia tein Leilan ohjeella. Tykkäsin pohjasta tosi paljon, se oli parempi kuin gluteenia sisältävät pohjat 😀

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta olen myös hänen lukijansa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Tuli juhlat, mihin pitää leipoa gluteeniton, lihaton piirakka. Googlettelin aikani ja tämä kuulosti parhaimmalta. Tässä on myös kaikkea, mitä itse rakastan (feta, tomaatit, parsa). Tällä ohjeella teen, uskon, että hyvä tulee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊