Moi!
Tässä oikein sattumarikas leipäohje. Suutuntumaa ja makua on leivät pullollaan 😋 Tämä taikinaohje on sama jolla teen aina leivät, vaihtelen vaan jauhojen suhteita ja sattumien määrää 😆 Hyvää on!
Karpalo-siemenleipä 2 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
n. 8½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3 porkkanaa raasteena (n.2-3dl)
1 dl rusinoita ja karpaloita
1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
½ dl chia-siemeniä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää lopuksi hyvin joukkoon siemenet, rusinat ja karpalot. Anna kohota liinan alla vedottomassa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia.
Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
Terveisin Taru
Kiitos ohjeesta 🤍 Todella herkullisen oloiset leivät.
VastaaPoistaKiitos paljon Satu ❤
Poista