Tarun Taikakakut

perjantai 10. heinäkuuta 2020

Nyhtöpossupiirakka (26cm)

Moi!
Tyttären pandasynttäreillä tarjottiin toisena suolaisena tätä Kakkuviikarin nyhtöpossupiirakkaa. Nyhtöpossun tein itse tällä omalla ohjeella. Muutin joitakin ainesosia oman mielen mukaisiksi, muuten ohje on kopioitu Kakkuviikarilta. Kiitos ohjeesta 😊 Ja tosi hyvää oli!


Nyhtöpossupiirakka:

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 250 g nyhtöpossua
3-4 karamellisoitua punasipulia
sokeria, suolaa

2 dl kermaa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
ruohosipulia
½-1 tl suolaa

1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se sitten voidellun piirakkavuoan (halk. 26cm.) pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista voissa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat ruskeaa väriä ihan reilustikin. Mausta sipulit suolalla ja sokerilla.

4. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja suola keskenään massaksi. 

5. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa n. 5-10 ( ei pakollista). Kaada pohjan päälle juusto-kermaseos. Ripottele pinnalle nyhtöpossu ja karamellisoidut punasipulit. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kiitos sinulle. Pitää tutustua tarkemmin tähän nyhtöpossun valmistukseen. Herkulliselta näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyhtöpossu kypsyy kauan, mutta siinä saa edullisesta lihasta todella maukasta. Ja kun tekee isomman satsin niin voi tehdä mitä vain siitä. Pitsaa, hampurilaisia, tortillaa, piirakkaa yms 😄👍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊