Tarun Taikakakut

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Raparperi-valkosuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Tässä lupaamani raparperi-valkosuklaajuustokakun ohje. Kakkuun käytetään aiemmin valmistamaani hilloa johon ohje löytyy tästä linkistä. Tämä kakku on aiempi valkosuklaasuklaajuustokakkuni johon siis vain lisäsin tuon hillon. Vähensin myös liivatteiden määrää. Minusta kakku oli täydellinen! Niin raparperinen, kesäinen, vähän kirpeä ja kuitenkin niin pehmoinen! Nam! 😋😍


Raparperi-valkosuklaajuustokakku: 24cm vuokaan

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
145 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua

Pinnalle:
n. 1 dl raparperi-vaniljahilloa

koristeeksi pelargonian kukkia

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta). Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto, suklaa-tuorejuustoseos ja raparperihillo yhteen. Maistele täytettä että miten paljon raparperihilloa haluat siihen laittaa. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia, mieluummin yön yli. Koristele kakku hillolla ja kukilla.



Tässä muutama kuva puutarhasta. Minulla on ollut taas aika kortilla blogin kanssa, kun kaikki aika menee pihalla. Muutaman kuvan olen saanut napattua 😃 Kuten alla näkyy niin punaherukkaa on tulossa kivasti! Kunpa vain pölyttäjiä ilmaantuisi enemmän. Olen kaikkeni koittanut tehdä että viihtyisivät meillä! 😍


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Ja niin kauniit koristelut.

    VastaaPoista
  2. Taatusti ihanaa kakkua. Mulla tuli just kesän eka raparperipiiras uunista. Omalla pihalla eivät raparperit ole vielä niin isoja, että olisin raaskinut niitä ottaa, mutta onneksi ystävä tuli iltapäivällä käymään ja toi sylin täydeltä raparpereja. Mulla oli ajatuksena kans keitellä jonkinlaista hilloa, niin taidanpa napata senkin ohjeen sinulta. Raparperikääretorttua ja toista piirakkaa teen huomenna aamusta. Pihalla piisaa tekemistä, vaikka istutukset yms meilläkin tehty. Eilinen ilta meni takapihalla hakkeen teossa ja niiden kärräämisessä herukkapensaiden juurille. Toisaalta ihanaa, kun minäkin pystyn nyt tekemään vaikka mitä, mitä en ole viimeiseen lähes 10 vuoteen pystynyt. Ihania kukkakuvia olet laittanut näkösälle. Meillä kans punaherukoita näyttäs tulevan paljon, toivottavasti toteutuisi, kun ei ole mitään viime vuodelta pakastimessa. Nyt kun olen kotosalla, tulee ihan eri tavalla käytettyä marjoja pakastimesta, mitä silloin kun vielä olin töissä. Olen ollut nyt 5 päivää ihan virallisesti eläkkeellä. Toivotaan, että säät suosivat, niin saataisiin hyvät sadot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää kakkua 😊 Kääretorttu on myös todella hyvää. Joskus tein mansikasta ja raparperista hilloa ja siitä kääretorttua niin oli kyllä hyvää myös. Minä olen nyt tehnyt vanhaan veneeseen kukkapenkkiä. Pakon sanelemana puolet siitä menikin perunalle kun löysin kellarista idättyneitä perunoita 15kg! 😆 Kiva kun saat nyt kotona touhuta, onnea eläkkeelle ❤ Toivotaan hyvää satoa täksi kesäksi 😊

      Poista
  3. Kiitos tästä ohjeesta. Raparperiä olen minäkin käyttänyt paljon piirakoissa ja keitoissa nyt tuli stoppi kun miehellä on kihti ja ihmetellään mistä nyt oireilee. Googletin ja siellähän se kertoi että raparperi voi näitä myös tehdä. Mutta hillon teen tässä kohta ja kakun myöhemmin. Ihania kukkakuvia ja punaherukat kukki myös meillä niin runsaasti että ei koskaan. Toivottavasti pölyttäjät on ollut työssään. Vuorenkilpeä minäkin istutan lisää joka vuosi ja sen kukan voi ottaa myös maljakkoon. Hyvää sunnuntaita. Aurinko taas paistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on muutenkin sellainen että sitä ei kannata hirveitä määriä kerralla syödäkään. Tänään pullotan yön tekeytyneen raparperimehun. Se on niin älyttömän hyvää myös! Uuttamalla tulee mehu helposti ja nopeasti. Jos et ole kokeillut niin suosittelen 😊 Toivotaan hyvää satoa tähän kesään ja syksyyn ❤

      Poista
  4. Voi ihanuus, mikä kakku! Ja tätähän on pakko kokeilla, niin herkulliselta se vaikuttaa! Lisäksi todella ihanaa kukintaa siellä. Aurinkoista kesäkuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu 😊 Kokeileppa tätä, oli niin hyvää. Tämän viikonlopun juhliin tein kaksi taas. Toivottavasti vieraille maistuu! Ihanaa kesää! ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊