Tarun Taikakakut

perjantai 13. joulukuuta 2019

Vadelma-pannacottakakku (26cm)

Moi!
Mielessä on jo vuosia pyörinyt kakku pannacotasta. Olen jo useana vuotena tehnyt jouluna jälkiruoaksi pannacottaa, se on niin ihana päätös joulun ruoalle ❤ Nyt ajattelin että on oiva tilaisuus testata tämä ajatus itsenäisyyspäivänä. Meillä kun on itsenäisyyspäivänä vielä tuplajuhlat kun silloin on myös mieheni nimipäivä ❤ Vaikka pidän pannacotasta ihan sellaisenaan niin nyt päätin raikastaa sitä rahkalla ja vadelmalla. On sanottava että kakusta tuli älyttömän hyvä! Oikein pehmoinen, suussa sulava, raikas ja maukas 😋 Kaikki pitivät kakusta kovasti. Suosittelen kokeilemaan, kakku on vielä todella helppo tehdä 😉❤🇫🇮



Vadelma-pannacottakakku 26cm

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
1 tl vaniljasokeria
90 g voita

Vadelma-pannacottatäyte:
6 dl kermaa
250 g pehmeää maitorahkaa
5 dl vadelmia
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä

Laita 26cm irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen vaniljasokeri kanssa ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sulata kotimaiset vadelmat ja soseuta ne. (Jos sinulla on ulkomaisia vadelmia niin keitä niitä muutama minuutti ja anna jäähtyä ja sitten soseuta) Siivilöi sose jotta suurin osa siemenistä saataisiin pois soseesta. (Itse säästin siemenet smoothien joukkoon)

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla. Sekoita joukkoon sitten rahka ja vadelmasose. Laita pohjan päälle ruokalusikka ja kaada täyte sen kautta vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Hei, paljonko tähän meni vadelmasosetta deseinä? Löysin Bonnen valmista vadelmasosetta, ja mietin onko 3 dl liian vähän, kuten käytit mansikkaisessa versiossa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! En kyllä muista paljonko sosetta tuli, mutta luulen vahvasti että tuo sama 3dl riittää 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊