Tarun Taikakakut

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Mausteinen ja mehevä piimäkakku (1 litran vuoka)

Moi!
Sain ystävän luona ihanaa piimäkakkua ja sain ohjeenkin häneltä. Tämä ohje on muunnos erään lehden piimäkakun reseptistä. Ohje on hyvin samanlainen kuin vanhoissa (1930-1940-lukujen) reseptikirjoissa. Ohje on todella helppo koska ainekset vaan sekoitetaan yhteen. Ohje on myös kananmunaton. Kakku on jouluisen mausteista, ihanan kosteaa, kuin raakaa piparkakkutaikinaa söisi 😄 Kakku myös säilyy parikin viikkoa mutta meillä tämä pikkukakku on syöty päivässä tai kahdessa joka kerta 😁


Mausteinen ja mehevä piimäkakku
(1 litran vuoka)

3,5 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
(0,5 tl jauhettua maustepippuria)
2 rkl siirappia
80 g sulatettua voita
2,5 dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi sulatettu voi, siirappi ja piimä. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Piimäkakku on yksi niistä joululeivonnaisista joita mun tulee joka vuosi leivottua. Helppo ja herkullinen leipomus.. Yleensä olen tehnyt niitä useampiin myyjäisiinkin, vaan tänä vuonna osallistuttiin myyjäisiin muilla tavoin. Tänään, tai viimeistään huomenna taitaa olla meilläkin piimäkakkujen leivontapäivä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kiva kakku! Tosi helppo kun kaikki aineet vaan sekoitettiin keskenään 👍😁 Ja tykkäsin kun tämä oli niin kosteaa ja maukasta 😋

      Poista
  2. Kiitos tästä ohjeesta minulla on myös yksi erittäin hyvä vaalean piimäkakun ohje mutta harmin paikka olen sen " toistaiseksi " kadottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ohjeet hukkuvat, varsinkin jos niitä on paljon. Siksi tää blogi on niin kätevä kun täältä löytyy suht helposti kaikki mitä tarvitsen 😄👍 Kiva että tämä ohje tuli tarpeeseen.

      Poista
  3. Kiitos reseptistä. Herkullisen oloinen kakku! Tallensin sen itselleni ensi jouluksi! Herkullisen maustekakun ohjetta olenkin nimittäin kaivannut. Mukavia loppuvuoden päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että ohje tuli tarpeeseen! 😄 Kiitos samoin ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊