Tarun Taikakakut

maanantai 7. lokakuuta 2019

Kaakaominimuffinssit

Moi!
Tein veljen tyttären syntymäpäiville viikonloppuna leivonnaisia ja täytekakun. Leivonnaisina oli masaliisaa ja näitä minimuffinsseja. Minimuffinssit ovat kivan pieniä herkkupaloja. Taikina on kinderpiirakan ohjeesta pienennetty eli on tosi helppo ohje jossa ainekset vaan sekoitetaan keskenään. Näissä ei ole suklaata muuten kuin tuo koristeena oleva pätkis-patukan pala, mutta ovat silti suklaisia ja ihanan täyteläisiä herkkuja 😍



Kaakaomuffinssit:
n.40 minimuffinssia/12 normaalin kokoista

2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi samalla veden joukkoon. Sekoita tämä kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan. Paista 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia muffinsseja teet. Jäähdytä muffinssit hyvin ennen pursottelua.

Kaakaokreemi:
n.40 minimuffinssiin/12 normaalin kokoiseen

150 g voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota hyvin pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit ja kaakaojauhe (n.5-10min.). Laita pursotinpussiin tähtitylla ja laita sisään kreemi ja pursottele muffinssit. Laita koristeeksi vaikka pala pätkis-patukkaa kuten minulla on näissä.


Masaliisan ohje löytyy täältä.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Ihailin näitä jo instassa. Ovat niin suklaisen näköisiä, että vaikea uskoa, ettei suklaata olekaan. Ihania tällaiset pienet suupalat, joiden ääressä viihtyisin mieluusti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä kivoja pikku herkkuja, kaikille maistui hyvin 😄 Ovat näin pieninä minusta kivempia kuin normaalin kokoisina.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊