Tarun Taikakakut

tiistai 6. elokuuta 2019

Hunajajuustokakku marjoilla (18cm)

Moi!
Marjoista inspiroituneena kehittelin tämän kakun. Olisin tehnyt tähän ensin valkosuklaajuustokakun täytteen jonka reseptin olen joskus aikaisemmin kehitellyt (täällä), mutta nyt valkosuklaata ei ollut niin keksin käyttää makuna hunajaa. Hunaja samalla makeuttaa kakun ja antaa ihanan aromin. Ja onhan hunaja nyt superia muutenkin! 😍 Päälle laitoin paljon marjoja ja tein mansikkamehusta kiilteen. Päälle vielä pihalta orvokin ja kamomillan kukkia. Tämä oli hirmu hyvää juustokakkua! Raikasta ja marjaisaa! Tykättiin kaikki tosi paljon tästä! 😋😍💛



Hunajajuustokakku marjoilla (18cm) 

Pohja:
100 g kaurakeksejä tai Digestive-keksejä
50 g voita

Hunajajuustokakkutäyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
½ dl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunan mehua
4 liivatelehteä

Päälle:
2-3 dl mustikoita, vadelmia, punaherukoita ja mansikoita
1½ dl mansikkamehua
½ dl hyytelösokeria

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto, jogurtti ja notkistettu tuorejuusto yhteen. Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät marjat. Laita hyytyneen pinnan päälle niin paljon marjoja, että pinta peittyy. Keitä hyytelösokeri ja mehu paketin ohjeen mukaan ja kun se on hieman jäähtynyt, lusikoi marjojen päälle hyytelö. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli. Koristele vielä halutessasi kukkasilla.



Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Vesi kielellähän tuosta tulee, minä rakastan syödä juustokakkua, mutta en osaa sitä tehdä, ainoastaan saan sitä jos joku on tehnyt sitä johonkin juhlaan, kokeilin kerran ja toisenkin, mutta ei onnistuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pike. Toivottavasti joskus vielä kokeilet juustokakkua ja onnistuu 😊

      Poista
  2. Kylläpä on ihanan näköinen, ja varmasti myös makuinen, kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu 😄 Niin hyvää oli kyllä tämä! Ihanaa! 😄

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näköinen. Kyllä sinä osaat myös koristella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊