Tarun Taikakakut

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Omar-juustokakkuja ja vähän puutarhajuttuja

Moi!
Tässä kuvia tältä viikolta. Tein Omar-juustokakkuja työkavereille ja kun lapset sanoi että hekin olisivat halunneet kakkua niin tein meille sitten oman kakun viikonlopun herkuksi 😃 Omar-juustokakkuun löydät ohjeen täältä. Tämä on varmaan maailman parasta juustokakkua! ♥ Näissä kuvissa on ensin meidän oma kakku (24cm) jonka koristeena on jalopelargonian kukkia ja lehtiä. Seuraavana on pienet 18cm kakut työkavereille joiden koristeena on tavallisia pelargonian kukkia. 




Edelliskesänä siirsin raparperit kun olivat kitukasvuisia. Annoin niiden rauhassa kasvaa viime kesän enkä kerännyt ollenkaan satoa, kun olen lukenut jostain että se auttaa raparperia vahvistumaan. En ole tästä kuitenkaan aivan varma. Tänä kesänä sainkin sitten jo komean sadon. Sain pakkaseen muutaman pussin, tein raparperi-mansikkakiisseliä ja tämä piirakan. Ohjeen tähän raparperi-rahkapiirakkaan löydät täältä. Ohje on äidiltä saatu ja ohje on kuulemma isäni äidiltä tullut hänelle. Jätä ohjeesta sitruunan mehu pois ja lisää rahkan päälle mielesi mukaan raparperin paloja. Ostin omien raparperien lisäksi vielä yhden uuden taimen jotta saan raparperia enemmän. Tämä piirakka on ihanaa! 😋

Tässä vähän kukkakuvia 😊 Ylimpänä on omasta pihasta tulpaani ja kevätvuohenjuuri. Alimmaiset kuvat ovat ostamiani kesäkukkia, verbenaa eli rautayrttiä, petuniaa ja miljoonakelloa ♥ Mulla on kukkia aivan älyttömästi kun olen itse kasvattanut vaikka mitä. Mm. kuutta erilaista samettikukkaa ja neljää erilaista tsinniaa ym ym 😅 Kesemmällä saatte sitten kuvia kaikesta kunhan kaikki alkavat kukkimaan. En malta odottaa!!!

Alla oleva kuva on otettu yrttipenkkini toisesta päästä. Siinä kasvaa ylhäältä alas, ruohosipulia, vaaleanpunaista iisoppia (kasvatan pörriäisiä ja silmäniloa varten, ei ole mielestäni kovin kiva yrtti ruokaan ja on vissiin paljon käytettynä haitallistakin...) sitten on lipstikka josta saa pari kolme satoa kesässä. Sitä rakastan ja sitä meillä menee vaikka kuinka paljon! 😍 Vasemmassa yläkulmassa näkyy valkosipulini. Tuo määrä jonka kasvatan riittää juuri hienosti taven yli! Kasvulaatikko on 2 metriä pitkä ja valkosipulia on kolmessa rivissä joten sitä on 6 metriä 😄 Kuvasta pois jäi toinen (lila) iisoppi ja oregano.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Tuo Omar-juustokakku on kyllä niin hyvää!! Olin erittäin skeptinen kakun suhteen, koska en tykkää Omar-karkeista, mutta olin niin täysin väärässä.
    Ja nuo koristelut on niiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan parasta! ♥♥♥ Jos mun pitää kuvailla Omar-juustokakkua niin sanon että se on lasten versio Baileys-juustokakusta. Maistuu suht samalta mutta ilman alkoholia :D
      Kiitos Nanne! ♥

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja, olen sanaton, söin noita silmilläni, osaisipa itsekkin tehdä.

    VastaaPoista
  3. Kauniit kakut! Voi kun jaksaisi itsekin laittaa jotain syötäviä kasveja..

    VastaaPoista
  4. Aivan upeita kakkuja. Niitä jo instan puolella ihailin:) Tuota ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla.
    Kaunista uutta kevätviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu ♥ Nyt alkaakin kesäkuu! Ihanaa kesäkuuta sinulle :)

      Poista
  5. Oi, pidän tästä suuresti. :)

    VastaaPoista
  6. Nam! Ihania herkkuja olet loihtunut. <3 Tuo Omar-juustokakku menee testiin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi kun on aivan unohtunut vastata kommenttiisi 😕 Kiitos ❤ Ihanaa jos testaa ohjetta! ❤

      Poista
  7. En ymmärrä minun piti tähän postaukseen jo vastaakin mutta on jäänyt ehkä kesken. Minäkin kasvatan eka kertaa nyt valkosipulia ja lipstikka on meidän herkkua. Ihanaa kukintaa sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! Valkosipuli on ihan parasta! Ollaan koko talvi pärjätty omilla valkosipuleilla 😊

      Poista
  8. Tein viime lauantaina tuota Omar-juustokakkua. Se oli kyllä ehkä parasta juustokakkua tähän mennessä mitä olen tehnyt, joten kiitos taas kerran ihanasta ja herkullisesta ohjeesta! Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :D En yhtään ihmettele että tykkäsit, mustakin tää on jäätävän hyvää ;D Kiitos ihanasta kommentistasi ja hyvää kesää myös sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊