Tarun Taikakakut

tiistai 5. maaliskuuta 2019

Laskiaispullat Dumle-vaahdolla

Hei!
Mun oli ihan pakko testata tätä Dumle-vaahtoa! 😁 Törmäsin tähän liian monta kertaa instagramissa niin asiasta ei vaan päässyt yli! 😂 Ohje löytyi Fazerin sivuilta täältä.
Tein näitä pullia kahvipöytään kun sain hyvän ystäväni kylään. Tein myös suolaisia leivonnaisia voitaikinasta.
Hyvää laskiaistiistain iltaa kaikille!


Dumle-vaahto:
3 dl kermaa
220g eli koko pussillinen Dumle-makeisia

Lämmitä varovasti kermaa ja makeisia kattilassa miedolla lämmöllä sekoitellen niin kauan kunnes Dumlet ovat sulaneet. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmässä. Tähän menee noin 5 tuntia mutta kannattaa tehdä seos jo edellisenä iltana ja vaahdottaa sitten seuraavana.

Pursota vaahto pullien väliin. Vaahto riittää hyvin 12 pullaan.

Pullan päälle voi sihdata vielä kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta.


Näissä suolaisissa leivonnaisissa on pohjalla ensin aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa, juustoraastetta, kevätsipulia, fetaa, tomaattia, ilmakuivattua kinkkua ja oreganoa. Koristeena herneenversoa. Tarkempi ohje näihin löytyy täältä.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Mitä pidit tuosta Dumle-vaahdosta? Sopisi hienosti varmasti muihinkin leipomuksiin. Ihanat tarjottavat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tajusin just että tästä postauksesta puuttuu mun mielipide! 🤣 Se on mulla aina postauksissa! Hyvä kun kysyit! 😁 Hyvää oli mun mielestä. Vaahto maistui aivan dumlelta. Miehen mielestä vaahto oli melko makeaa mutta hyvää. Häntä harmitti ettei pystynyt makeuden takia santsaamaan 🤣 Mä ajattelin heti että tää vaahto sopis hyvin jonkun browniekakun tai mutakakun päälle! Kiitos ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊