Tarun Taikakakut

lauantai 19. tammikuuta 2019

Mustikka-murupiirakka jogurttiraidalla (pellillinen)

Moi!
Tein viikonlopun kunniaksi tälläisen piirakan perheelle. Tämä oli tosi hyvää piirakkaa! 😍 Piirakka on muunnos äitini sitruunarahkapiirakasta, koska tein sen niistä aineksista jotka sattui kotoa löytymään.


Mustikka-murupiirakka jogurttiraidalla (pellillinen)

Pohja ja murupäällinen:
250 g voita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

2 dl piimää tai kermaviiliä
1 kananmuna

Ohut jogurttiraita:
200 g turkkilaista jogurttia
2-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

noin 400 g mustikoita 

Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä tai kermaviili ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee jogurtti: sekoita jogurtti, sokerit, muna yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele sitten päälle paljon mustikoita ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Mulla on saman tapainen mustikkapiirakan ohje, on kyllä tosi hyvää! Ja helppo muutella sen mukaan mitä kaapeissa sattuu milloinkin olemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi vanha ohje ja olen huomannut että samanoloisia on paljon liikenteessä. Tämä on hyvin samanlainen kuin esimerkiksi maisemakahvilan piirakka. On hyvää kyllä ja muunneltavissa mielen mukaan. Parasta tämä on kuitenkin sillä sitruunalla :)

      Poista
  2. Nam! Mä leivoin myös tämän tyyppisen piirakan jokunen vuosi sitten (piti oikein tarkistaa että siitä on aikaa jo miltei 8 vuotta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mustikka-rahkapiirakka/ oho, mihin tämä aika meneekään!) ja oli kyllä tosi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi vanha ohje. Äitikin on tehnyt tällä 40-vuotta sitä sitruunarahkapiirakkaa :D Tämä on minusta aikalailla samanlainen kuin se maisemakahvilanpiirakka. Vanhat ohjeet vaan liikkuu ja leviää ja muuttuu aikojen saatossa kun ihmiset näitä tuunavat mieleisikseen. Niin käy parhaille ohjeille! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊