Tarun Taikakakut

lauantai 24. syyskuuta 2016

Tomaatti-fetapitsa (pellillinen)

Hei!
Tässä onkin mahtava herkku viikonlopuksi! Kirsikkatomaattien kypsymisen kunniaksi tein tälläisen pitsan. Ekaa kertaa muuten tuli tehtyä kasvispitsaa ja tykättiin tosi paljon! Parhaat kaverit tomaatille on mielestäni feta ja basilika! Pohjan tein kuten aina, rukiisena. Pitsa oli älyttömän hyvää, maukasta ja pehmeää!
Hyvää viikonloppua kaikille!


Tomaatti-fetapitsa

Rukiinen pitsapohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (1 pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla pitsapohja pellille.

Täytteet:
ketsuppia
3 valkosipulin kynttä
mustaa pippuria
iso kourallinen tuoretta basilikaa
juustoraastetta
paljon kirsikkatomaatteja
1 pkt (100g) aurinkokuivattu tomaatti fetaa

Levitä pitsapohjan päälle ketsuppia ja rouhi siihen päälle myllystä mustaa pippuria. Murskaa tai pilko pieneksi valkosipuli ja ripottele se ketsupin päälle. Pilko sitten basilika pieneksi ja ripottele sekin ketsupin päälle. Laita sitten 2/3 osaa juustoraasteesta, pilkotut tomaatit ja murusteltu feta. Päällimmäiseksi loput juustoraasteet. Paista 250 asteessa n.10 minuuttia.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Voi tuo feta antaa niin hyvän maun näihin suolaisiin piirakoihin. Iloa viikonloppuusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta sopii kyllä melkein mihin vaan! Kiitos samoin Kaisa! ♥

      Poista
  2. Nam, tämä olisi varmaan minunkin suun mukaista. Kanssasyöjä varmaan kaipaisi lihaa tai kalaa sekaan, vaan tyytyisi kuitenkin tahtooni, kuten yleensäkkin. Kunhan leivoskelen taas, niin teen tätä. Kiitos ohjeesta, vien sen ehti mukanani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei kyllä lihaa kaivannut. Ihanasti feta toi suolaisuutta ja tomaatit olivat oikeita makeita pommeja, niin hyvää oli! Kiva jos kiinnostuit! :)

      Poista
  3. Pitsoja pitäisi tehdä useammin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Miten aina tuntuukin, että taikinan teko on muka vaivalloista vaikkei se ole sitä ollenkaan!? Niin nopeasti veden lämmittää ja taikinan tekee ja sillä aikaa kun taikina nousee saa täytteet valmisteltua! Niin nopeaa, helppoa ja herkullista ;D

      Poista
  4. Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu. Teen usein pizza- ja piirakkapohjat osittain ruisjauhoihin. Pizza häviää kyllä pelliltä heti,kun pizza ilmoittaa tuoksullaan olemassaolostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! Mä olen kanssa jo pitkään käyttänyt ruis- tai grahamjauhoja pitsoissa ja piirakoissa. Niin on niin paljon parempaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊