Tarun Taikakakut

maanantai 12. syyskuuta 2016

Omenapiirakka (∅26cm)

Heippa!
Sain äidiltä valtavasti omenaa ja nyt olen pähkäillyt mihin kaikkialle niitä laittaisin ja mitä niistä tekisin. Tässä nyt ohje ihan perusomenapiirakkaan muropohjalla. Tämä on ihanaa ihan tälläisenään, mutta me herkuteltiin tätä vaniljajäätelön kanssa. Tähän käy ihanasti myös vaniljakastike!



Omenapiirakka

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(3 rkl vaniljakreemijauhetta)

3-4 pientä omenaa
päälle kanelia ja ruokokidesokeria

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot sekaan nostellen. Tasoittele lusikalla taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja tasoittele pohjan päälle. Viipaloi päälle omenat ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Nam, ihanan klassisen näköistä omenapiirakkaa! Johtuu varmaan tuosta omenoiden asettelusta. :) Minä olen tänä syksynä ostanut omenani kaupasta. Hyviä ovat puolalaisetkin omput tähän aikaan, vaikka kyllähän kotimaiset tietysti aina parhaalta maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Eikö kukaan ole antanut sulle omenaa! Jos oisit lähempänä niin saisit kyllä heti muovipussillisen! :D

      Poista
  2. Yksi pian päiväyksen ohittava kermaviili ois kaapissa ja omenapuiden alla vielä jonkin verran omppuja.. :) Kuuluisiko muuten pohjaan tulla leivinjauhetta, kun ohjeessa käsketään sekoittaa kuivat aineet yhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä omppupiirakka! Perushyvääherkkua! :) Ei tähän tule leivinjauhetta. Mä kopsasin ohjeen edellisestä muropiirakasta jossa vehnäjauhojen lisäksi tuli mantelijauhetta, mutta unohdin korjata tuon kohdan teko-ohjeeseen... Nyt ohje on korjattu! Kiitos! ;D

      Poista
    2. Ehti se kermaviili pari päivää vanhentua, mutta omppupiirakkaan lopulta päätyi! :) Tein gluteenittomana, ja oli kyllä todella hyvää! Tuskinpa olisin ite hoksannut kermaviiliä laittaa omppupiirakkaan, joten kiitos ohjeesta! :)

      Poista
    3. Onneksi kermaviili ei ihan helposti mene huonoksi! :D Kiva kuulla että oli hyvää!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊