Tarun Taikakakut

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Rapeat vohvelit ja lempeä karviaishillo

Hei!
Sain Kitchentime-verkkokaupasta keväällä vohveliraudan ja erilaisia vohveleita on tullut tehtyä, mm. tämä vohvelikakku. Nyt kokeilin uutta ohjetta Kotivinkin sivuilta jossa taikinaan tulee kivennäisvettä. Hyviä vohveleita tuli! Sain appivanhemmilta paljon karviaisia ja tein niistä sitten yksi viikonloppu kaikkea. Tein punaisista karviaisista likööriä ja nyt jo näkee miten kauniin väristä siitä tulee! Voin lisätä karviaislikööri-postaukseeni myöhemmin kuvan valmiista likööristä. Karviaisista tehty likööri on todella hyvää! Kirpeää ja makeaa yhtäaikaa! Nam! :) Kokeilin myös hilloa ja löysin Dansukkerin-sivuilta mielenkiintoisen oloisen ohjeen. Ohjeessa hilloon tulee banaania joka ensin arvelutti, mutta turhaan. Hillo on jännän makuista, sellaista trooppisen oloista. Banaani ei pahemmin maistu vaan se pehmentää karviaisten happamuutta sopivasti. Hillo ei ole myöskään kovin makeaa vaan vähän kirpsakkaa. 


Vohvelitaikina n. 12kpl
3 kananmunaa 
4 dl maitoa 
1 dl kivennäisvettä 
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
½ tl suolaa 
2 rkl sokeria 
50 g voisulaa 

Mittaa kaikki vohvelitaikinan raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi pallovatkaimella. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia tai jääkaapissa noin 1 tunti. 
Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Nauti vohvelit haluamiesi täytteiden kanssa. 
Ohje kopioitu Kotivinkin sivuilta täältä.

Lempeä karviaishillo
1 ½ kg karviaisia 
½ dl vettä
500 g banaania (n. 4 kpl) 
1 kg Dansukker Hillosokeria 
tai 2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria 

Perkaa ja huuhdo karviaiset. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää banaanit paloina ja soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon hillosokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä hilloa puolisen tuntia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin ja sulje kansilla. Säilytä viileässä. 
Ohje kopioitu Dansukkerin sivuilta täältä.

Käytin hilloon marmeladisokeria ja hillosta tuli mukavan paksua josta tykkään.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Mun vanhemmat innostu viime syksynä liköörien teosta ja vitsit että oli hyviä testailuja! :) Laitan aina pikkasen likööriä lasin pohjalle ja kivennäisvettä päälle. NAM!
    Tuon tapaista hilloa sain viime syksynä ystävältä pari purkkia ja tykkäsin kans kovasti. Ei ollut liian makeaa, joten kykenin itsekin syömään sitä. Paljon tulikin puuron kanssa nautittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liköörien teko onkin ihanaa (vaikkakin hidasta, kun valmiin juoman odotus on niin pitkä... ;D) puuhaa! Karviainen sopii aivan tajuttoman hyvin likööriin sen happamuuden takia. Olen maistattanut karviaislikööriä sukulaisille ja ystäville ja olen saanut siitä pelkkiä kehuja! Ja karviaiset on muutenkin ihmisille vhän hankalia marjoja käyttää. Siksi laitoin tämän hillonkin tänne. Jos tämän postauksen nähdessään joku vaikka innostuisi myös kokeilemaan :) Kiva kuulla sunkin mielipide samantapaisesta hillosta! Mua vähän jännitti kokeilla tätä, mutta ihan hauskan makuista hilloa oli!

      Poista
  2. Olen monesti törmännyt vohveliohjeisiin joihin tulee kivennäisvettä. Vielä en ole itse saanut testattua.. :) Äitini teki joskus raparperihilloa johon tuli banaania. Oli kyllä mielenkiintoisen makuinen hillo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En hirveästi huomannut eroa kokonaan maitoon tehdyissä ja näissä vohveleissa. Aika nopeasti rapeus katosi. Hyviä ovat kuitenkin! :) Tuolla Dansukkerin sivuilla vihjattiin myös raparperin ja banaanin yhteen sopivuudesta! Banaani pehmentää happamia marjoja ja myös raparperia ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊