Moi!
Tämä perusmuropiirakka on kivasti muunneltavissa oman maun mukaan. Olen saanut ohjeen lähes 20 vuotta sitten nuoruusajan poikakaverini äidiltä, terveisiä vaan Eevalle jos sattuu lukemaan tätä :) Muistaisin, että Eeva teki tätä mansikasta, soseuttamalla tuoretta mansikkaa ja sokeria. Itse olen myös usein tehnyt tätä niin ja toinen suosikkini on persikan viipaleet. Tällä kertaa mentiin sillä mitä kaapista löytyi eli vadelmalla. Kannattaa voidella vuoka kunnolla, piirakkaa on melko vaikea leikata kauniisti.
Muropiirakka vadelmasta:
Pohja:
150g voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Pohjan päälle hilloa. Minä laitoin 5 rkl vadelmahilloa ja vadelmia kourallisen (osan rahkan alle ja osan päälle).
1 prk kermaviiliä tai rahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
Nypi voi, sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe yhteen. Lisää lopuksi muna. Painele jauhojen avulla piirakkavuoan pohjalle. Sivele taikinan päälle hillo ja marjat. Lopuksi kermaviili- tai rahkaseos. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Piirakkaan sopii hyvin kaikki marjat esim. mansikkasose tai vaikka persikkaviipaleet.
Kannattaa tehdä piirakkaan ihan ohuet reunat, tälläisiä paksumpia reunoja on vaikea syödä lusikalla.
Terveisin Taru
Oi, ihanaa peruspiirakkaa ja vadelmat ovat niin parhaita. Wieniläiset suklaasormet testattu ja oi että niistä tuli hyviä. Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaKiitos Kaisa :) Kävin kurkkimassa sun keksejä ja ihanilta kyllä näyttivät :)
PoistaHei Taru , kiitos terveisistä , kiva , että sinulla on vielä niin vanhojakin reseptejä tallessa , olen aina mielenkiinnolla seurannut blogiasi , hienoa , että olet löytänyt oman alasi , onnea vaan elämääsi , ter. Eeva
VastaaPoistaHei Eeva ja kiva, kun laitoit kommenttia :)
PoistaTaidan olla aikamoinen jemmari... mulla on tallessa yläasteen kotitalous-tuntienkin ohjeet ja vihkot ja kaikki muutkin ohjeet jotka olen lapsena kerännyt :)
Kiva, että tykkäät seurailla blogia, toivottavasti käyt jatkossakin :)
Muropohjaiset piirakat on ihan parhaita. Tämä vaikuttaa erityisen herkulliselta.:)
VastaaPoistaOvat ne hyviä ja tässäkin on muuntelumahdollisuuksia kivasti. Persikka on yksi lemppareista, kun siitä ei tule turhaa kosteutta piirakkaan. Päällisenkin voi halutessaan vaihtaa :)
Poista