Tarun Taikakakut

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa-Limejuustokakku (26cm)

Morjens!
Tein itselle ja perheelle viikonloppu herkutteluun valkosuklaa-lime-juustokakun. Ohjeen vedin ihan hatusta yhdistellen useita ohjeita. Pohja on kaurakekseistä. Täytteessä on valion lime-valkosuklaarahkaa, kermaa, tuorejuustoa, levy valkosuklaata sulatettuna, limen mehua ja kuorta raastettuna. Kiille on limenmehua jossa on vihreää elintarvikeväriä. Päällä valkosuklaa spritsaukset ja viinirypäleitä.
Juustokakkujen tekovinkkejä täältä.


(Ohjeen lisäys 16.5.2013)

Pohja: (26cm irtopohjavuoka)
250-300 g kaurakeksejä murskattuna 
75 g voisulaa 

Täyte: 
200g tuorejuustoa 
Valion valkosuklaa-lime-rahkapurkki 
4 dl kermaa 
1 levy valkosuklaata (130g) 
5 liivatelehteä 
yhden limen kuoriraaste ja mehu 
1 tl vaniljasokeria 

Kiille: 
3-4 dl vettä 
noin 0,5 dl limettimehua (yhden limen mehu) MAISTELE!!!!! 
vihreää elintarvikeväriä 
5 liivatelehteä 
sokeria maun mukaan (mehu kannattaa jättää aika kirpeäksi) 


Sekoita murennettujen keksien sekaan voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. 

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lämmitä limenmehu kattilassa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä. 

Laita hyytelöä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen purkkiin/astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta 0,5dl erikseen kattilaan ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen. 

Laita taas jääkaappiin hyytymään mieluummin 3 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Käy veitsellä kakun reuna läpi ennen irrottamista. Tai käytä reunakalvoja.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Ihana ja kuulostaa todella herkulliselta ja vielä niin tyylikäskin, kelpaa herkutella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu! Tämä oli kyllä aivan suussa sulavaa! Limen ja valkosuklaan maku oli hyvässä tasapainossa, maku oli pehmeä :)

      Poista
  2. Näyttää ihanalta! Raikkaalta ja makuisalta :) Täytyy päästä kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä ihanan raikas ja pehmeän makuinen, sopii kivasti kesäiseen kahvipöytään ja tämän voi koristella vaikka mansikoilla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)