Tarun Taikakakut

torstai 24. tammikuuta 2013

Vauvakoristeita

Moikka!
Olen tehnyt aiemmin myös erilaisia vauvakoristeita myyntiin.
Pakkasin vauvat sellofaaniin ja laitoin pienen käyttöohjeen mukaan.
Näitä voi käyttää niin kastekakuissakin kuin myös raskauden paljastus kakuissa :)




Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Hei!
    Olisin kiinnostunut vauvakoristeista. Mitähän maksaa ja valmistatko ulkopuolisille.
    sirpa (hiuspirtti.sirpa@elisanet.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirpa! Kyllä valmistan ulkopuolisillekin näitä. Laitan sinulle sähköpostia asiasta :)

      Poista
  2. Hei. Löysin blogisi tänään. Kauniita kakkuja ja koristeita sinulla. Tervetuloa tutustumaan minunkin kakkublogiini (saa myös halutessaan linkittää): kakkutaiteilija.blogspot.fi . :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Ammie ja kiitos, kun jätit kommenttia :) Linkitys sopii mainiosti :)

      Poista
  3. Ihania koristeita! Tosi suloisia! Olen tekemässä muutamia vauvoja "tilauksesta", joten mietin, että mitä ohjeita tulisi antaa vauvan mukana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raita :) Vauvat ovat kyllä niin suloisia <3
      Olen kirjoittanut koristeiden mukaan pienen ohjelapun, niitä näyttää näkyvänkin kuvissa koristeiden alla. Lapussa lukee: Koriste on marsipaania/sokerimassaa. Ei suositella syötäväksi, koska koriste on kuivunut kovaksi. Aseta koriste kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Älä laita kakun päälle kupua, koriste imee itseensä kakusta kosteuden ja menee piloille. Jos haluat koristeesta muiston, laske se marsipaani-päällysteisen kakun päälle, kerma kastelee koristeen.

      Enemmänkin tuohon keksisi ohjeita, mutta nuo nyt ovat varmaankin ne tärkeimmät :)

      Poista
    2. Kiitos kun kerroit ohje tekstin! Voin varmaankin käyttää tuota samaa? :) Mulla on eBaysta tilauksessa vauvamuotti ja perhosmuottisetti...nyt odotan kuumeisesti milloin vauva tulee, kun perhoset jo saapuivat.. sitten alkaa vauvatehtailu ;D

      Poista
    3. Ole hyvä, voit käyttää tuota samaa tekstiä. Kiitos, kun kysyit luvan :)
      Tuo vauvamuotti on ihan ehdoton, kun sillä saa niin hienoja vauvoja aikaiseksi <3
      Voin antaa vinkin: painele massa kunnolla muottiin ettei ilmakuplia jää ja tasoita pohja. Laita muotti massoineen 10 minuutiksi pakkaseen niin vauva on helpompi plumpsauttaa ulos! :) Jos massa on liian pehmeää niin vauvasta tulee ihan muotopuoli ulos otettaessa...
      Tekemisen iloa sinulle Raita :)

      Poista
    4. Kiitos! ♥ Tietenkin kysyin, en halua käyttää muiden tekstejä ilman lupaa :) Kiitos vinkistä! Täytyykin tehdä noin! Miten saan helpoiten ihon väristä massaa? Mitä massaa suosittelisit?

      Poista
    5. Vauvoissa marsipaani on kivempi massa, kun se on hieman rasvaista niin se irtoaa muotista paremmin kuin sokerimassa. Muotin sisään voi varovasti ripsutella tomusokeriakin. Marsipaani kuivuu melko kauan, vauva kuivuu ehkä parikin viikkoa, kun taas sokerimassavauva kuivuu kivikovaksi noin viikossa. Kaikki riippuu tietysti ilmankosteudestakin. Sokerimassa on myös pehmeämpää joten vauva saattaa helpommin mennä muodottomaksi muotista poistettaessa.
      Vauvat värjään aina ihonvärisellä pastavärillä, pikkuhiljaa väriä lisäillen kunnes vauva näyttää "ihmisen väriseltä" :)
      http://www.ullanunelma.fi/wiltonin_pastavari_-ihonvarinen_28_g

      Poista
    6. Eli kannattaisi käyttää marsipaania? Minkä värinen marsipaani kannattaa ottaa? Entä sokerimassa? Minkä merkkinen sokerimassa on hyvä, entä marsipaani? Tein sokerimassasta nappeja ja ne kuivui vissiin lähemmäs 3viikkoa :O Täytyykin pistää ullanunelmaan tilausta :)

      Poista
    7. Minä käyttäisin marsipaania ja näihin käy kyllä Sallisen (kaupoissa myytävä) luonnonvalkoinenkin marsipaani, koska se kuitenkin värjätään ihon väriseksi, mutta yhtäläillä käy vitivalkoinenkin :) Kaikki käyttämäni sokerimassat ja marsipaanit ovat olleet suhtkoht samanlaisia joten en usko, että on väliä minkä merkkisiä ostat. Mulla sokerimassa on aina kuivunut tosi nopsaan ja pienet kukat ym on kuivunut lähes vuorokaudessa.
      Jos haluat, että koristeet kuivuvat nopeasti, voit tehdä kaikki sokerimassasta. Vauvan kanssa vaan kannattaa sitten ripsutella/hieroa muotin sisälle hiukan tomusokeria ja muista pitää pakkasessa sitä 10 minuuttia ennen irrottamista muotista, ja siltikin kannattaa painaa vauva varovasti ulos :)

      Poista
    8. Ihan loistavat vinkit annoit! Vauvojen teko oli kivaa ja helppoa, niin mä tehtailin niitä yks päivä melkeen 15! :D Ja toi pakastamisjuttu on ihan ehdoton! Kokeilin yhtä ilman pakastusta, mutta eihän sitä tunnistanut vauvaksi ollenkaan! :O Olen käyttänyt valkoista marsipaania, jonka olen värjännyt pastavärillä.

      Poista
    9. Hienoa. että minusta oli apua :D Kyllä noita tehdessä saa useamman tunnin kulumaan! Joo, ilman pakastusta vauva tulee muotista ulos liian pehmeänä ja pää menee helposti littanaksi, korvat ja nenät menee läjään... jostain netin kätköistä olen itse tuon vinkin löytänyt :)

      Poista
  4. Hei, vieläkö teet näitä marsipaanivauvoja myös ulkopuolisille? Kastajaiset ois 5.10. sinne tällaista toivoisin. Laitako sähköpostia niinamarika@jippii.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Nyt en kerkeä näitä koristeita tekemään, mutta jos olet porilainen niin muutama valmis koriste olisi vielä myynnissä Parturi Raililla osoitteessa Kappalemaantie 9 28800 Pori. Kiitos mielenkiinnosta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊