Tarun Taikakakut

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Mansikkakermakakku

Heippa!
Isälle kiitokseksi avusta tein tälläisen perusmansikkakermakakun. Tein 20cm vuokaan 3 munan vaalean sokerikakkupohjan jota kostutin maidolla. Väliin laitoin mansikkahilloa, jäisiä mansikan paloja ja kermavaahtoa. Päälle vispikermasta pursotukset ja varastosta kukkia ja lehtiä koristeeksi. Ihanaa perusherkkua :D



Terveisin Taru

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kuningatar-jogurttipiirakka

Moi!
Tein kastamista kahvipöytään ja jälleen kerran päädyin tekemään Maistuis varmaan sullekin-blogin Katjan ohjeella jogurttipiirakkaa. Samaisen piirakan olen tehnyt jo mustikasta ja vadelmasta. Piirakka on niin helppo ja hyvä, että se on jäänyt kokonaan meidän lempileivonnaisten valikoimaan :) Tein jälleen tämän juoksevaan kasvirasvaan helppouden vuoksi. 



Terveisin Taru

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pullaa toffeetäytteellä

Moikka!
Löysin aivan ihanan oloisen toffeetäyte-ohjeen Sinikalta, Marenkihuntu-blogista. Minulla on nyt menossa pullakausi joten kokeilemaan piti päästä melko pian ;) Täyte tuoksui uunissa hirmu makealta, mutta valmis pulla oli todella pehmeä ja herkullinen. Varmasti teen vielä uudestaankin näitä :)




Toffee täyte:
(riittää ½ litran taikinaan)
200g fariinisokeria
200g pehmeää voita
100g vaniljakreemijauhetta

Huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljakreemijauhe vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Levitetään pullataikinan päälle ohut kerros, rullataan ja leikataan muutaman sentin siivuiksi. Pullat paistetaan normaalisti, eli minä paistoin 225 asteessa n.11 minuuttia.


Tein kahta erilaista kierrepullaa.


Tytär osallistuu innolla leipomiseen, mutta koko touhu tahtoo mennä pelkästään taikinan syömiseen! Tein hänelle pari hauskaa Myy-pullaa pikkuleipämuoteilla ;D

Terveisin Taru

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Suppilovahveropiirakka (26cm)

Moi!
Tein joku päivä ilta- ja välipalaksi suppilovahveroista piirakan. Pikkasen sydäntä riipaisi ottaa viimeinen pussi sieniä pakkasesta.... toivottavasti ensi syksynä saadaan sieniä. Piirakka ei ole kaikkein kaunein, mutta yrteillä tai herneenversolla siitä saa koristeltua ihan kivan näköisen. Maku on onneksi ihana! ;)



Suppilovahveropiirakka: 26cm
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 dl emmental-juustoraastetta 
150 g margariinia 
½ dl vettä

Täyte:
4 dl esipaistettuja suppilovahveroita
1 pkt pekonia
paljon purjoa
pippuria ja suolaa
4 dl juustoraastetta

2 dl Valion kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pekoni, sienet ja purjo keskenään ja mausta ne mielesi mukaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon juustoraaste ja kaada pohjan päälle. Sekoita keskenään kerma ja munat ja kaada lopuksi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Terveisin Taru

torstai 3. huhtikuuta 2014

Mehevät porkkanamuffinssit

Hei!
Tein viime viikonloppuna siskon luo tuliaisiksi näitä ihania porkkanamuffinsseja. Näihin ei varmaan koskaan kyllästy... ovat kyllä niin meheviä ja kosteita :) Ohje näihin löytyy täältä. Laitoin taikinaan 3 normaalin kokoista porkkanaa erittäin pieneksi raastettuna, näin muffinsseista tulee kosteampia kuin isoksi raastetusta porkkanasta. Kuorrute tuntuu aina pelottavan löysältä, mutta pursottuu joka kerta kyllä kauniisti :) Koristeena hasselpähkinärouhetta. 



Kuvaajan palkkio ;D

Terveisin Taru

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Myy-täytekakku

Hei!
Tälläinen Myy-kakku tuli tehtyä jo aikoja sitten, mutta on ihan unohtunut päivittää... Täytekakussa on 5 munan vaalea sokerikakkupohja joka on kostutettu vaniljamaidolla. Välissä on vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Päällä valmisvohvelikuva ja pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa. Kakku oli kokonaan laktoositon. Pahoittelut yön pimeydessä, liesituulettimen valossa otetusta kuvasta...

Vohvelikuvan laitosta voit lukea täältä.


Terveisin Tau

Diplomaattikreemi 24-26cm täytekakkuun

Diplomaattikreemin ohje:
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3dl kylmää vettä

(Milletin vaniljakreemijauheesta suhteella: 1dl jauhetta + 2,5dl kylmää vettä)

4 dl kermaa

Vatkaa vaniljakreemi purkin ohjeen mukaan keskinopeudella noin 5 minuuttia ja laita jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Lopuksi yhdistä nämä kaksi ja laita kakun väliin.

Diplomaattikreemin kanssa laitetaan yleisesti vadelmahilloa, mutta kaveriksi sopii mikä tahansa hillo. Vadelmahillon päälle voi myös murskata ja ripotella jäisiä vadelmia raikkautta tuomaan. Diplomaattikreemi tunnetaan myös leipurinkermana tai diplomaattikermana.



Terveisin Taru