Tarun Taikakakut

sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Mausteinen luumu-omenahillo

Moi!
Tein luumuista ja omenista ihanaa mausteista hilloa. Mausteina on kanelia, kardemummaa, vaniljaa ja sitruunaa. Tämä oli siis älyttömän hyvää! Syksyyn sopivaa ja samalla tosi jouluista 😋 Ja tämäkin hillo sopi todella hyvin maustamattoman jogurtin kanssa 😄 Pitää testata tätä seuraavaksi juustojen kanssa!


Mausteinen luumu-omenahillo:
1200g luumuja
800g omenia
4 tl vaniljasokeria 
1 tl kanelia 
½ tl jauhettua kardemummaa
½ dl vettä
10 rkl sitruunan mehua
1 kg hillosokeria

Voit laittaa hilloon missä suhteessa vain noita luumuja ja omenia, kunhan niiden määrä on yhteensä noin 2kg. Minulla nyt sattui olemaan nämä määrät. Paino otetaan käsitellyistä hedelmistä.

Halkaise luumut, poista niistä kivet ja laita luumut kattilaan. Poista omenista siemenkota ja pilko omenat kuorineen kattilaan. Lisää päälle kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri. Keitä muutama minuutti niin että hedelmät hieman pehmenevät. Lisää hillosokeri ja soseuta hillo. Keitä sitten vielä 5-10 minuuttia. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Terveisin Taru 

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla. Otitko luumuista kuoret pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä! En ottanut. Halkaisin vain kahtia ja poistin kiven.

      Poista
  2. Hei! Eksyin blogiisi pari vuotta sitten kun googlailin kylpypommiohjeita. Sainkin ihanat jalkakylpypommit väsättyä joulupakettiin ja siitä asti olen blogiasi käynyt välillä kurkkimassa. Ihania juttuja sekä tekemisen meininkiä täällä, paria leivosreseptiä tullut myös testattua ja varmasti jatkossa lisää. Oma poika vasta täyttämässä kaksi vuotta joten lastenkutsuja sekä perhejouluja edessä vielä monia, inspiroivaa lukea miten jaksat aina vaihtuvan teeman mukaiset tarjoilut synttäreille yms järjestää. Mukavaa syksynjatkoa sinulle ja perheellesi :)
    -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elli! Kiitos ihanasta kommentista <3 Miten paljon mieltä lämmitti että näit vaivan ja jätit tämän kommentin minulle <3 Ihanaa että olet löytänyt täältä juttuja joita tehdä. Nuo jalkakylpypommit on jäänyt itsellä vakituiseen käyttöön. Ja myös moni sukulaisista ja ystävistä käyttää niitä vieläkin. Ovat niin ihania :) Toivottavasti löydät täältä leivonnaisia ja juttuja joita toteuttaa kun on erilaisten juhlien aika. Kiitos ja mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle ja perheellesi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊