Tarun Taikakakut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Miljonäärin leivokset / Kinuski-suklaapalat (25x35cm)

Hei!
Näin tässä sitten kävi, että koronan takia suomalaiset ovat kotona 😔 Itse olen tehnyt jo kolme kertaa tuoretta leipää ja leiponut herkkuja omaksi ajankuluksi ja lasten iloksi. Ei tarvi kaupassa ihan heppoisin perustein nyt käydä. Instagramin puolella olenkin kuvia leivistäni laittanut. Tänään on pari päivää kotikoulua takana. Onneksi lapsi on ensimmäisellä luokalla niin osaan jotain itsekin opettaa 😂 Olen seurannut uutisia tuntosarvet pystyssä koko koronajutun ajan ja hoitelin kodin kaikki asiat kuntoon jo pari viikkoa sitten kun virus alkoi olla kokoajan lähempänä. Ruokaa on pariksi viikoksi ja migreenikohtauksia saavalle lapselle on lääkettä kaksi pakettia. Pyykin- ja astianpesuaineita on hyvin ym. Kun tieto mahdollisesta koulujen sulkemisesta tuli torstaina niin perjantaina vein lainakirjat kirjastoon ja hain kaupasta vielä monta litraa maitoa ja jotain pientä ruokajuttua. Siitä asti ollaan oltu kotona. Tein näitä kinuski-suklaapaloja tänään ja lapset totesi että koska on kotikoulu niin näiden ansiosta tuli myös pullapäivä! En kyllä veloittanut näistä mitään! 😂

Tein nämä Liisa Westerbergin ohjeella.
Alkuperäinen ohje löytyy hänen Makeaa-blogistaan täältä.
Suurensin ohjeen ainesten määrää niin, että sain piirakasta isomman ja omaan vuokaan sopivan. En myöskään kopioinut ohjetta Liisalta vaan kirjoitin sen tänne omasta päästäni ja muististani, siksi ohjeissa on eroja. Kannattaa katsoa siis myös Liisan ohje ja vinkit.
Ensimmäistä kertaa tein kinuskin tällä tavalla kuin ohjeessa on. Oon aina tehnyt sen fariinisokerista, mutta koska sitä ei ollut niin Liisan ohje tuli kyllä tarpeeseen. Siis kun sinne kauppaankaan ei nyt tälläisten juttujen takia lähdetä. Ja ihan kivasti se meni. Uskaltaudun ensikerralla taas tekemään näin 👍

Mutta siis nam mitä herkkua! 😋❤



Miljonäärin leivokset / Kinuski-suklaapalat (25x35cm)

Pohja:
225 g voita
1½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja

Kinuskitäyte:
1½ dl vettä
4½ dl sokeria
1½ dl kermaa
75 g voita

Päällinen:
225 g suklaata (puolet tummaa, puolet maitosuklaata)
40 g voita

Tee ensin pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot. Painele sitten taikina 25x35cm kokoisen vuoan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista pohjaa 175 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja keitä sitten kinuski.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja sekoita niin että sokeri kostuu kaikkialta. Laita kattila hellan levylle ja laita levy keskilämmölle (eli 1-6 lämmöillä 3 on sopiva tähän). Anna kattilan liemineen olla levyllä koskematta ja sekoittamatta sitä niin kauan, että liemi muuttaa värinsä vaalean ruskeaksi. Tähän menee noin 10-20 minuuttia. Älä vieläkään sekoita. Kun sokeriliemi on kauniin ruskeaa, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kerma kokoajan sekoittaen. Seos kuohahtaa voimakkaasti mutta jatka sekoittamista kunnes kerma ja sokeriliemi ovat sekaisin. Laita sitten kattila levylle takaisin ja keitä noin minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on kunnolla joukossa. Kaada kinuski pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin noin 4 tunniksi.

Sulata sitten suklaa ja voi yhdessä. Levitä suklaa kinuskin päälle ja jätä jähmettymään jääkaappiin. Paloittele ja nauti 😋

Tein nämä Liisa Westerbergin ohjeella.
Alkuperäinen ohje löytyy hänen Makeaa-blogistaan täältä.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Herkullista! Juuri sellaista, mitä toivon, että voisin myös tämän kotiin sulkeutumisen aikana syödä - ehkäpä tyttären kanssa tehdään, jos saan hänet houkuteltua :) Kaupassa ei vähässä kummassa käydä mekään ja mm. sämpyläjauhoja on odottamassa sitä, että kaupasta ostetut loppuvat ja päästään pitkästä aikaan itse tehtyjen sämpylöiden makuun:) Kivaa maaliskuista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä oli nämä herkut 😊 Nyt ei viitsi kaupassa hypätä turhaan. Pitää tekemiset miettiä sen mukaan. Kiitos! Hyvää viikon loppua ❤

      Poista
  2. Tätäpä täytyy kyllä kokeilla! 😋 Meillä sen verran iso porukka, että joka toinen päivä on pakko maitokaupassa poiketa, vaikka muuten ruokaostokset kauppakassista parin viikon välein..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä näitä! Näillä heltiää makean himo hetkeksi 😅 Kauppakassi on kyllä mahtava keksintö!

      Poista
  3. Ompas ihanan näköisiä. Tälläkin herkulla on näköjään monta nimeä. Mulla on sama vanha ohje nimellä Santerin suupalat. Tosin siinä täytekinuski valmistetaan erilailla. Perinteiseen tapaan paahtaen pelkkä sokeri ja sitten lisäten nesteet. Pitääpä kokeilla tämän täyte, niin tulis tehtyä eri tavalla mitä aina ennen on tehnyt. Hyvän siististi olet saanut leikattua herkkupalat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Joo mä törmäsinkin googlessa noihin Santerin suupaloihin. Mä valitsin Liisan ohjeen kun siinä tuli tavallista sokeria kinuskiin. Yleensä teen sillä helpolla tyylillä eli fariinisokerilla 😄

      Poista
  4. Voi nams, nämä on ihania! Santerin suupaloina olen itse tehnyt niinkuin Mimmikin. :) Ihana tuo kuvio suklaassa, yksinkertaisen tyylikäs. Pitää ottaa mallia, kun lupailin kinderpiirakkaa perjantaiksi, jos koulut sujuu. :)

    On tämä aikamoinen tilanne nyt. Kieltämättä välillä raavin päätä, miten saan 3- ja 2-luokkalaisten ja eskarilaisen hommat katsottua pienempien hoidon ohella. Kohtuullisesti mennyt tähän asti, kun ei liikaa ressaa. Mutta talo on hyrskynmyrskyn. :D Täällä on kyllä tosi hyvin opetukset järjestetty kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla meinas tuo suklaa kokkaroitua ja nopeasti levitin sen tuohon päälle. Se oli jo jonkin verran paksuuntunut niin levittäessä siihen jäi nuo levityksen jäljet. Mutta sain pelastettua! 😅 Kinderpiirakkaa mun on tehnyt mieli! 😋 Se on niin parasta!
      No onneks mulla on vain ekaluokkalainen jonka läksyistä huolehdin. Mukana tietty kulkee myös 5v joka haluaa myös tehtäviä! Varmaan kohta hänkin lukee ja laskee kun on vahingossa päässyt siskon rinnalla kouluun 😂 Yhteenlaskuja nimittäin jo hienosti laskee! Monissa perheissä on vanhemmat varmaan kädet täynnä jos koululaisia on paljon... Meillä on myös opettaja järjestänyt kaikki hyvin 😊

      Poista
  5. Hyvältä näyttää ja tämä menee kyllä kokeiluun kun sitten joskus menen kauppaan kermaa ja suklaata hakemaan. Tavallista ruokakermaa löytyy kyllä mutta se ei taida olla oikein tähän sopivaa? Miten olet saanut nuo palat noin siisteinä leikattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Tähän käy kuohukerma ja vispikerma. Palojen siisteydestä en osaa sanoa. Ihan jääkaappikylmänä tämän leikkasin leveällä veitsellä. Tuossa päällisen suklaassa on voita joukossa niin se on kyllä hyvin leikkautuvaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊