Tarun Taikakakut

maanantai 12. elokuuta 2019

Punaherukkajuustokakku (ø24cm)

Moi!
Tein tilauksesta tälläisen juustokakun. Tämä ohje perustuu tähän punaherukka-valkosuklaajuustokakkuuni jonka olen joskus tehnyt. Minusta punaherukkaa käytetään liian vähän ja helposti se keitetään vaan mehuksi, siksi olen laatinut muutamia ihania reseptejä siitä. Juustokakussa punaherukka on aivan ihanaa, kuin myös täytekakun välissä moussena johon ohje löytyy tästä linkistä. Viikko sitten päivitin ohjeen aivan ihanaan punaherukkaunelmakääretorttuun tänne blogiin, ohje tässä linkissä. Punaherukkajäätelö on myös aikas herkkua! Tämä juustokakku on älyttömän hyvää! Ihanan pehmoista ja raikasta. Helposti menee parikin palaa tätä 😁 Tämä on oikea marjakauden kakku 😋 




Punaherukkajuustokakku ø24cm


Keksipohja:
200 g kaurakeksejä tai Digestive-keksejä
80 g voita

Punaherukkatäyte:
4 dl kermaa
1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa
2oo g maustamatonta tuorejuustoa
n. 3 dl punaherukkasosetta 
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Valmista ensin pohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Jos haluat mansikat näin kakun reunoille niin laita mansikan puolikkaita kiertämään vuokaan ennen täytteen kaatamista sinne.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta noin 3 dl punaherukkaa sauvasekoittimella. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja punaherukkasose. Maistele sokerin määrä itsellesi sopivaksi! Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte varovasti vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin testata! Meille tuli todella paljon punaherukkaa tänä vuonna. Ihan kaikkia marjoja ei viitsi mehuksi keittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa vain! Tämä on ihanan pehmoista ja raikasta juustokakkua! :)

      Poista
  2. Siis miten kaunis koristelu, ihana!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊