Tarun Taikakakut

torstai 25. heinäkuuta 2019

Ruiskaunokkipatongit 3kpl

Heippa!
Leivotaan-lehdessä oli ohje patonkeihin joissa oli ruiskaunokin kukkia. Ihastuin ideaan ja kun ruiskaunokkeja on pihassa paljon niin aloin samantien hommiin 😁 Tein patongit tällä omalla ohjeella vaihtaen vain valkosipulin ruiskaunokeihin. Laitoin taikinaan 10 kukkaa ja se oli minusta loppujen lopuksi aika vähän. Ensikerralla laittaisin tuplamäärän. Kukat eivät maistu miltään mutta niiden kanssa leivästä tulee mielenkiintoista ja ihanan kaunista 💜 


Ruiskaunokkipatongit 3 kpl
4 dl vettä
½ pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
10-20 ruiskaunokin kukkien terälehdet
n. 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kattilassa kädenlämpöiseksi vesi. Liota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, oliiviöljy, suola ja kukkien terälehdet. Lisää sitten vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Leivo sitten taikinasta kolme patonkia ja laita ne uunipellille tai patonkipellille. Tee halutessasi patonkeihin viiltoja. Jätä sitten kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi. Paista patonkeja 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ja kukkia kyllä riittäisi vaikka kuinka moneen patonkiin! 😄

Patonkia olen tehnyt myös tästä ihanasta tahnasta jonka teen valkosipulinnupuista ja oliiviöljystä (ohje). Tämä tahna sopii ihanasti myös marinadeihin!

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Kiitos sinulle näistä ohjeista. Valkosipulit ei minulla onnistunut kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä 😊 Harmi ettei valkosipulisi onnistuneet kunnolla. Valkosipulit kannattaa 2-3 kerta lannoittaa kesän aikana ja vettä tarvitsevat myös aika paljon.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊