Tarun Taikakakut

torstai 18. tammikuuta 2018

Appelsiini-hunajarahka

Hei!
Taas saatte rahkareseptin 😁 Eihän näihin nyt reseptejä aina tarvita, mutta ihan inspiraation takia jaan tämän. Oli nimittäin todella ihanaa herkkua! Aina on kiva keksiä jotain uutta välipalaa ja nyt kun on appelsiinien sesonkiaika niin onhan näitä hyvä syödä 😋 Kun appelsiinin kaveriksi laittaa vielä hunajaa niin varmasti pysyy flunssat loitolla! Jospa joku teistä vaikka innostuisi tälläisestä vitamiinipommista! 😍


Appelsiini-hunajarahka:
2 dl kermaa
noin 6 rkl juoksevaa luomu hunajaa
250 g maitorahkaa
200 g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10%)
2 isoa appelsiinia

Vatkaa kerma hunajan kanssa vaahdoksi. Lisää sitten rahka ja jogurtti. Laita sitten joukkoon pieneksi pilkotut appelsiinit ja sekoita varovasti sekaisin. 
Tästä riittää noin 6-8 hengelle kivan kokoiset annokset.

Terveisin Taru

7 kommenttia:

  1. herkullinen yhdistelmä...pitääpä tehä. Vaikkei meillä makeita juurikaan syödä, kaikki rahkamössöt ovat mulle herkkua. Kotimaista hunajaa saatiin jouluna monta purkkia, joten sitä kyllä on tuhottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä oli kyllä hyvä. Kyllä vaihtelu on mukavaa rahkoissakin 😊 Mä olen koittanut korvata sokeria hunajalla aina kun voin. Se on niin terveellistä. Olen myös tullut tarkaksi että hunaja on suomalaista ja mielummin luomua. Lähihunaja on myös hybä juttu. Luin jostain että ulkolaiset hunajat voivat sisältää antibiootteja ja torjunta-aineita. Ei kiitos sellaisille aineille! ☹

      Poista
    2. Joinakin vuosina on ollut vaikeuksia saada ostettua kotimaista hunajaa (ainakin täällä meillä päin), joten silloin kyllä olen käyttänyt sitä mitä on saanut, vaikka ei kovin mieleistä ole ollutkaan. Kanssasyöjä tykkää laittaa ihan teehenkin hunajaa, joten meilläkin sitä kuluu aika monta kg vuodessa.

      Poista
  2. Nam! Ihanaa rahkajälkkäriä. :) Appelsiinit on nyt tosi edullisia ja hyviä. Juuri ostin veriappelsiineja, tosi mehukkaita. Niitäkin voisi hyödyntää tällaiseen tai vaikka leivontaan. Aika yksinkertaisillakin aineksilla saa aikaan noin kauniit annokset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää kyllä oli ♥ Joskus on kyllä kiva nähdä vähän vaivaa kun kasaa annoksia, on sitten sitä silmäniloakin :)

      Poista
  3. Nam!! �� viikonloppuna 2satsia tehty ja syötykin jo! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Kiitos ihanasta kommentista! 😄😍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊