Tarun Taikakakut

maanantai 20. marraskuuta 2017

Kinuskikissan Daim-halko

Moi!

Kokeilin nuoremman tyttären nimipäiväksi tätä suosittua Kinuskikissan Daim-halkoa. Kakku oli mielestäni jonkun verran työläs ja monivaiheinen, tai sitten oli muutenkin kovasti hommaa sinä päivänä, mutta meinasin jo etten kyllä ihan heti tee uudestaan kyseistä kakkua... Kunnes maistettiin sitä! 😂 Vitsit kun oli mukava herkku kaikkineen! Ihanan erilainen rapealla pohjallaan ja Daimilla, ja täyte se vasta olikin aivan ihanaa! Kyllä on vakavasti harkittava tämän tekemistä uudestaan!!! 😉

Ohje on Kinuskikissan kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.
Olen kopioinut ohjeen kirjasta.

Kinuskikissan Daim-halko

Keksipohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g voita
2½ dl kevytmaitoa
2 pss (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)
2 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa

Kuorrute:
35g voita
160g maitosuklaata
1 iso Daim-patukka

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla, vuoan koko noin 1,5 litraa ja 9 x 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 25x37cm (minä tein 30x38cm ja kaikki meni) kokoiseksi levyksi. Mitoita levyn koko niin että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja. Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Aloita täytteen teko mittaamalla voi ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa muuttua jäähtyessään rakeiseksi, mutta se ei haittaa, sillä aineksiet sekoittuvat toisiinsa vatkaamisen aikana.

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja vatkaa jäähtynyt täyte vaahdoksi. Lisää joukkoon Daim-rouhe.

Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat siten että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia. 

Kumoa kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Tasoita tarvittaessa reunat terävällä veitsellä.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä miedoimmalla lämmöllä.

Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi Daim-patukka ja ripottele rouhetta kakun päälle. Painele murusia myös reunoille.

Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Siirrä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.


Terveisin Taru

29 kommenttia:

  1. Voi että, tää on ollut mulla jo kauan kokeiltavien listalla enkä vieläkään oo saanut aikaiseksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli mullakin tosi kauan korvan takana, mutta onneksi nyt innostuin! 😁 Koitas ny sinäkin 😉

      Poista
  2. Mulla vähän sama juttu kuin Raisalla, että kauan ollut jo "to-do -listalla" mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Kiva kulla, että vaiva palkitsee kyllä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis kannattaa kokeilla! Vähän tässä oli askartelua mutta kakku oli ihanaa! 😋 Kakku on niin erilainen, rapea ja ihanan makuinen! 😍

      Poista
  3. Mä en ole aiemmin edes törmännyt tällaiseen, mutta nyt kun näin, niin voi että kun kuullostaa ja näyttää ihanalta! Olen varmaan joskus jo kertonutkin, että Daim on yksi mun lempparikarkeista, joten tämäkin maistuisi taatusti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, mites tämä nyt on mennyt sulta ohi? Tykkäisit tästä varmasti! Tämä on niin rapeaa suklaaherkkua! 😄

      Poista

  4. Mitä luulet, onnistuisikohan tätä tehdä pakasteeseen?😄

    VastaaPoista
  5. Miten sait täytteen vaahtoutumaan ? Minulla vain juoksettui, olen yrittänyt kinuskikissalta saada vinkkiä mutta sieltä ei tule vastausta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin hyvin en enää muista mutta muistaakseni täyte oli outoa ja rakeista kun siihen sekoitti vaniljakreemijauheen. Se kuitenkin vaahtoutui normaalisti. Mä luulen että kun oon tehnyt tämän kakun talvella niin se salaisuus on siinä viileämmässä ilmassa. Jos täyte onkin näin kesällä liian lämmintä ja se juoksettuu siksi!? Täytettä vois pitää vartin jaksoissa jääkaapissa ja kokeilla aina vaahdottaa uudestaan. Kerro oliko tästä apua!

      Poista
  6. Onnistuisikohan tämä tehdä gluteenittomana? Olisiko antaa vinkkejä sellaiseen versioon? Ei juuri ole kokemusta gltn leivonnasta, mutta nyt olisi tarvetta sellaiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa kyllä auttaa. En ole tehnyt gluteenittomia leivonnaisia kuin kakkupohjaa ja kinderpiirakkaa. Enkä tiedä miten tälläinen keksipohja muutetaan gluteenittomaksi. Toivottavasti saat apua ja keksit jotain!

      Poista
  7. Mikä ihme tässä täytteen teossa menee pieleen. Jäähtyessä voi erottuu joukosta ja jää pinnalle kellumaan? Uudet ainekset ostin täytteeseen ja taas sama homma!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä voita ja maitoa käytät? Oletko kokeillut vatkaantuuko seos silti vaikka voi jää pinnalle kellumaan? Kinuskikissalta voisi myös kysyä apua, hänen ohje on ja hänellä on mahtava kokemus kaikesta leipomisesta.

      Poista
  8. Onko kukaan saanut täytettä onnistumaan oon kokeillut neljästi mutta aina voi jää lillumaan täytteen pinnalle ja ei vatkaudu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on kun tämä niin monella on mennyt pieleen... itse oon tehnyt vaan kerran tämän niin mulla ei oo kokemusta sen enempää. Harmi kyllä!

      Poista
  9. Annoin voi maitoseoksen jäähtyä jonkin aikaa ennenkuin laitoin blå band jauheet siihen. Ekström vaniljakastike jauhe ei sovi tähän. Se erottui ja täyte epäonnistui.Eli älkää käyttäkö muuta kuin blå bandia. Blå band on näköjään ainoa jolla tämä onnistuu. Toivottavasti oli apua muillekkin tästä. Tämä on meidän perheen suosikki ja tehdään melko usein tätä.

    VastaaPoista
  10. Tässä on muuten vielä sekin, että se aluksi erottuukin ja usko meinaa loppua,mutta kun jatkaa vaan sitkeästi vatkaamista niin se rakeisuus häviää 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos tiedosta! 🥰👍

      Poista
    2. Joo täälä ite nyt vatkaan koneella. Saa nähä kauanko kestää varkaus ite ajattelin että olisko helpompaa tehdä ihan unelmatortun voi töyte ja siihen vaniljaa ja daimia.

      Poista
    3. Puol tuntia meni vatkatessa. Minusta tuo maku lähinnä oli niinku vanilja mannapuuroa ennen daamien laittoa 🤣

      Poista
    4. Sama kokemus! Sitkeästi vatkaa pari minuuttia, ja tadaa, ainekset sekoittuvat toisiinsa.

      Poista
  11. Gluteenittomana olen tehnyt niin, että 1,5dl kaurajauhoja ja 1dl gluteenitontajauhoseosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämäkin tieto on varmasti jollekin hyödyksi 😊

      Poista
  12. Hei, mites tuo tavallinen vaniljakreemijauhe, onnistuisko sillä saamaan jämäkän vaniljakastikkeen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊