Tarun Taikakakut

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Nutella-suklaajuustokakku (ø24cm)

Moi!
Päässä pyöri taas idea ihanasta suklaaherkusta joka oli toteutettava. Halusin tehdä Nutellasta juustokakun! Nutellaa, suklaata ja hasselpähkinää... nam! Lähdin suunnittelemaan kakkua. Ensimmäisenä päätin, että pohjaan on saatava hasselpähkinää. Tein joskus smoothiekakkua jonka rapeaan pohjaan rakastuin ja halusin samaa rapsakkaa tuntumaa tähänkin pohjaan. Sitten olen nähnyt rahkaa käytettävän suklaajuustokakuissa ja halusin kokeilla samaa. Yleensä en laita suklaajuustokakkuihin sokeria kuin ehkä ruokalusikallisen tai kaksi, mutta rahkan "ansiosta" sitä tuli laitettua reilu 2 desiä. Ja siksi tämä rahkan käyttö jäi siis hieman kaivelemaan... Mutta kakku oli siis todella hyvää ja siitä tykättiin kovin! Rahkan vuoksi kakussa oli sellainen hapan vivahde, eikä kakku ollut ollenkaan makea. Koostumus oli aivan omaa luokkaansa, älyttömän pehmeää ja suussa sulavaa! Ja tämä kakku parani vaan vanhetessaan!



Nutella-suklaajuustokakku (ø24cm)

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 dl hasselpähkinärouhetta
70 g voita

Täyte:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
200 g Nutella-hasselpähkinäsuklaalevitettä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
250 g (1 prk) maitorahkaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä

Koristeluun:
Nutellaa, helmiä tai hasselpähkinärouhetta

Murskaa keksit ja lisää siihen hasselpähkinärouhe ja sulatettu voi. Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat miedolla lämmöllä mikrossa lautasella ja sekoita lopuksi joukkoon Nutella. Nutellaa ei tarvitse laittaa mikroon vaan se sulaa lämpimän suklaan sekaan nopeasi. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon jäähtynyt suklaa-nutella-seos. Lisää tuorejuusto-suklaaseokseen sitten rahka. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuusto-suklaaseokseen. Yhdistä sitten lopuksi kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja tee nuolijalla täytteen pintaan huippuja ja koukeroita. Ota pari ruokalusikallista Nutellaa lasiin ja lämmitä sitä sen verran mikrossa, että se on pehmeää. Lusikoi kakun pinnalle Nutellaa raitoina ja kasoina ja vetele nuolijalla sikinsokin siitä kauniita marmorikuvioita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele halutessasi hasselpähkinärouheella tai helmillä.

Pinnan koristeluun saatu inspiraatiota Suklaapossulta.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Niin hieno kakku taas!
    Tuotakin täytyy joskus testata!
    Sinulla on täällä blogissa niin ihania ohjeita😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kaikkea on tullut leivottua, reilussa kolmessa vuodessa oon saanut aika paljon ohjeita tänne kerättyä! ;D

      Poista
  2. Koska näin ihanaa kakkua on ollut tarjolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikonloppuna! Olisitte poikennut kahville! ;)

      Poista
  3. Oi ,kuulostaa kyllä herkulliselta! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Tämä oli hyvää, raikasta ja suklaista :)

      Poista
  4. Kääk, ei tällaisia kuvia saisi julkaista! ;) Niiiin herkullisen näköinen! Nutella on mun lempparimakuja leivonnassa, ja pelkiltäänkin. Sä sait tuosta pinnasta todella kauniin :) Helmet tuovat siihen ripauksen ylellisyyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Nutella on kyllä mahtavan makuista! Suklaa ja pähkinät sopii vaan niin hyvin yhteen. Tuo pohja oli aivan taivaallista ja mietinkin, että tästä lähtien teen kaikki pohjat samalla tavalla ;D Nuo helmet onkin aika ylellisen näköisiä tuossa! Ja kiitos sulle taas inspiraatiosta, oli jonnekin pään sopukoihin jäänyt sun kakusta kuva :)

      Poista
  5. Aivan huikean herkullisen näköinen. Upea! Varmasti ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥ Tämä oli oikein suklaista ja herkullista ;)

      Poista
  6. Onpa taas ihanan houkutteleva kakku. Tuo pinnan marmorointi käy tähän kuin nenä päähän :). Ja Nutella on leivonnassa kyllä ihanaa ja niin monipuolista. Ja suklaa, pähkinät, Nutella...nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili! Tästä tuli kyllä nätti kakku, eikä makukaan ollut huono ;D Nutella on kyllä mahtavan makuista!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊