Tarun Taikakakut

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kylmäsavulohi-lehtikaalipiirakka (24-26cm)

Moi!
Lehtikaalin kokeilu suolaisessa piirakassa tai pitsassa on kiehtonut ja sen käyttö muutenkin. Laitoin joskus lehtikaalia kalakeittoon ja se sopi sinne todella hyvin, niin ajattelin miksei se menisi kalan kanssa piirakassakin! Lehtikaali on aika mieto, mutta tuo oman ihanan vivahteensa makuun. Pohjataikinaan kuuluu normaalisti ½tl suolaa, mutta se kannattaa jättää pois. Kalasta tulee tarpeeksi suolaa piirakkaan. Pohjaa tuunasin taas hieman grahamjauhoilla. Tästä tuli älyttömän onnistunut piirakka! Niin taivaallisen hyvää ja maukasta! Suosittelen kokeilemaan! ;D


Kylmäsavulohi-lehtikaalipiirakka

Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
n. 1½ dl juustoraastetta
1 kananmuna
tuoretta tilliä muutama oksa
1-2 rkl sitruunanmehua
pippuria myllystä
150 g kylmäsavulohta
2 isoa lehtikaalin lehteä

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl vettä. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Pilko kala ja lehtikaali pieneksi (poista lehtikaalista kova ruoti ja käytä vain pehmeä lehtiosa) ja sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset yhteen. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Tuo lehtikaali vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että täytyisi kyllä kokeilla! Kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaali on hyvää ja mikä parasta se on ihan superterveellistä! Mulle selvisi tässä hetki sitten, että lehtikaalia ei saa mielinmäärin syödä koska se sisältää oksaalihappoa niin kuin raparperikin. Tämä piirakka onnistui kyllä hyvin! Oli älyttömän hyvää! :)

      Poista
  2. Vau! Varmasti todella herkullista! Tällainen maistuisi iltapalana saunan jälkeen janojuoman kera :-) Ei tiedä, josko itsekin innostuisin kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Tämä oli tosi hyvää ja sopisi kyllä mitä mainioimmin suolaiseksi herkuksi saunan jälkeen! ;) Kokeile ihmeessä!

      Poista
  3. Näyttää kyllä aivan tosi hyvältä, njam! :) En ole lehtikaalta käyttänyt koskaan, saako sitä kotimaisena jo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Lehtikaali on tosi monikäyttöinen! Mun lempipaikka sille on smoothie, se ei maistu siinä ollenkaan ja saan näin syötettyä sitä lapsillekin ;D Lehtikaali ois helppo kasvattaa itse, mutta en ole ikinä kokeillut. Näytti tämä kyseinen kaali olevan espanjasta... Pitäis varmaan kokeilla kasvatusta itse! Saisi samalla kaalista luomua ;D Tälläsen jutun löysin joka kannattaa lukea:
      http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ala-syo-liikaa-trendivihanneksesta-paljastui-terveysriski/5228474

      Poista
  4. Herkkua :). Ja kylmäsavulohi on superhyvää oikeestaan muodossa kuin muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka onnistui kyllä yli odotusten, tykättiin tosi paljon. Ja kylmäsavulohi on kyllä aina niin hyvää ;)

      Poista
  5. Ooh! On niiin herkullisen näköinen ja kuulloinen! :P Mulla on ollut kova suolaisen nälkä viime viikkoina, ja tämä olisi taatusti hävinnyt sekunneissa vatsaani ;) En olekaan kokeillut vielä lehtikaalia. Siitä tehtyjä "sipsejä" tuli maisteltua töissä, ja hyviä olivat. Sopivat varmaan piirakkaankin kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suklaapossu! :) Mä käytän lehtikaalia aika monessakin paikassa, ruoista smoothieihin. Sopii joka paikkaa hyvin! :) Sipsit on kokeilematta, mutta olen kuullut niitä kehuttavan. Joku kerta pitäis kyllä kokeilla niitäkin! Samoin lehtikaalin kasvatuskin kiinnostaa, mutta nyt on tulossa niin paljon taimia joka lähtöön etten enää kehtaa ottaa lisää kasvatettavaa... ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊