Tarun Taikakakut

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kuningas-vohvelikakku

Moi!
Olen suunnitellut jo pitkään vohveliraudan ostamista. Nyt olikin onni, kun sain yhteistyössä Kitchentimen kanssa itselleni sellaisen! Kitchentime on nettikauppa joka myy erilaisia keittiövälineitä ja muita tuotteita keittiöön. Saamaani Cloer-vohvelirautaan (kuva alempana) pääset tästä linkistä. Tätä vohvelirautaa on helppoa käyttää ja se on erittäin laadukkaan oloinen.

Keksin heti useamman idean vohveleista, mutta tässä nyt niistä ensimmäinen, nimittäin kuningas-vohvelikakku! Paistoin eilen harjoitusvohvelit jotka syötiin hillon ja kermavaahdon kanssa. Olivat mahdottoman hyviä! Nyt viikonlopun jälkkäriksi tein tämän hienomman vohvelikakun. Kakku on helppo tehdä ja se on erittäin hyvän makuinen. Tälläinen raikas vohvelikakku sopii hyvin juhlavammaksi jälkiruoaksi!





             Vohvelitaikina (8 kpl)
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa 
2 rkl voita sulatettuna 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe, suola ja jauhot yhteen. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 

Ohje on K-Ruoka sivustolta. Muutin ohjetta hieman, eli korvasin osan jauhoista grahamjauhoilla. Enemmänkin olisi voinut laittaa grahamjauhoja, vaikka puolet ja puolet.

Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Taikinaa yhteen vohveliin menee noin 1 dl. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Taikinasta tulee noin 8 vohvelia. 


Kuningas-rahka:
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) Valion Kuningatar-rahkaa
(1 tl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)
1 dl mansikkasosetta
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää sitten vaahtoon kuningatar-rahka ja soseutettu mansikka (sulatin pakastimesta noin 10 mansikkaa josta tuli 1 dl sosetta). Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.

-Kreemijauhe ei ole välttämätön, se vaan hieman jämäköittää täytettä.
-Kuningatar-rahka on valmiiksi makeutettua joten sokereita ei välttämättä tarvita lainkaan.

Kasaa kakku pinoamalla vuorotellen vohveleita (8kpl) ja rahkaa. Laita rahkaa ohuelti ettei kakusta tule hutera ja vaikeasti leikattava. Päälimmäiseksi kannattaa laittaa paksumpi kerros rahkaa.

Koristele kakku kuningasmarjoilla eli mansikalla, mustikalla ja vadelmalla.
Tarjoa kakku mahdollisimman nopeasti, kakku on parasta tuoreena.

Kakusta riittää 6-8 hengelle.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näkönen kakku ♥

    VastaaPoista
  2. Herkkua! Vohvelit ja letut/pancakesit käy kakkuihin tosi hyvin. Ja tuo grahamjauhon lisäys on fiksu tikki. Yllättävää, ettei sinulla ole aiemmin ollut vohvelirautaa. Minulla on parikin erilaista vohvelirautaa, nk. tavallinen, jolla saa juuri tällaisia vohveleita, joita sinullakin tässä herkullisessa kakussa on ja sitten belgialainen vohvelirauta, jolla tulee sellaisia suorakaiteen mallisia vohveleita. No niin, nyt alkoi tietty tekemään mieli vohveleita ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Letuista tehtyjä kakkuja olenkin nähnyt ja vohveleistakin. Mitään eroa ei taikinassa huomaa vaikka grahamjauhoja laittaakin ja on terveellisempää kuin pelkillä valkoisillä jauhoilla tehdyt. Mä teen pitsat ja piirakatkin aina tällä tavalla. Mä en oo ennen ollut kauhea laitteiden keräilijä ja olen sitten tehnyt lättyjä ja pannareita. Nyt noita koneita alkaa silti kerääntyä... donitsikone on ollut paljon käytössä :)

      Poista
  3. Vohvelirauta on kyllä hyvä keksintö! :) Harvemmin tulee silti tehtyä, mutta sitäkin herkullisempia ovat! Kakku-versio näyttää kyllä hauskalta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit on kyllä hyviä! Kakkuversio oli myös herkullinen :D

      Poista
  4. Ah näyttää niin hyvältä! Pakko kyllä joskus päästä kokeilemaan. Voisikohan tästä tehdä myös pienempiä versioita?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä! Kakkua voi pienentää tekemällä sen matalampana pienemmästä määrästä vohveleita. Väliin voi laittaa vaikka hilloa ja kermavaahtoa ;D

      Poista
  5. Syötävän hyvännäköinen kakku! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊