Hei!
Pikkuleipiäkin tein tytön synttäreille tutulla Mansikkamäen ohjeella. Tällä kertaa maustoin taikinan appelsiinin kuorella ja ihanan raikkaita, makeita ja rapsakoita pipareita tuli. Muottina meillä oli joulupukin tuomat Bambi-aiheiset muotit :)
Ihana Bambi-peltipurkki on ostettu Kutituspuodista, kurkatkaa ihmeessä linkin taakse, on nimittäin aivan ihana pikku puoti ♥
Pikkuleipiäkin tein tytön synttäreille tutulla Mansikkamäen ohjeella. Tällä kertaa maustoin taikinan appelsiinin kuorella ja ihanan raikkaita, makeita ja rapsakoita pipareita tuli. Muottina meillä oli joulupukin tuomat Bambi-aiheiset muotit :)
Ihana Bambi-peltipurkki on ostettu Kutituspuodista, kurkatkaa ihmeessä linkin taakse, on nimittäin aivan ihana pikku puoti ♥
Appelsiini-vaniljapiparit
2½ dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita pehmennettynä
1 kananmuna
½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 70 keskikokoista piparia.
Pipareiden koristelupikeeri:
1 valkuainen
3-3½ dl tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua
Elintarvikeväreillä voit värjätä seoksen mieleiseksesi.
Sekoita/vatkaa ainekset keskenään. Laita pursotuspussiin ja koristele piparit.
Sokerikoristelu pipariin:
Kun olet pursotellut pipariin pikeerin, kippaa se varovasti lautaselle väärinpäin ja ravistele/heiluttele lautasta niin, että sokeri tarttuu pikeeriin. Älä paina piparia muuten pikeeri litistyy. Kopauta piparia varovasti lautasen reunaan, näin ylimääräinen sokeri karisee pois. Anna kuivua ainakin yhden päivän ennenkuin kasaat pipareita päällekkäin.
Kun olet pursotellut pipariin pikeerin, kippaa se varovasti lautaselle väärinpäin ja ravistele/heiluttele lautasta niin, että sokeri tarttuu pikeeriin. Älä paina piparia muuten pikeeri litistyy. Kopauta piparia varovasti lautasen reunaan, näin ylimääräinen sokeri karisee pois. Anna kuivua ainakin yhden päivän ennenkuin kasaat pipareita päällekkäin.
Terveisin Taru
Ihania muotteja olet käyttänyt näissä ja mikä herkullinen makuyhdistelmä! <3 Huomasin heti tuon sievän rasian, näin tuollaisen yhdessä toisessa kaupassa ja ihastuin oitis! :)
VastaaPoistaKiitos Anna! Taisi joulupukki tietää mistä meillä tykätään, kun toi noin kivat muotit ;D
PoistaTuo peltirasia on kyllä tosi söpö ♥