Tarun Taikakakut

maanantai 17. helmikuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku mansikkakiilteellä (18cm)

Hei!
Tälläinen pikkuinen juustokakku lähti maailmalle perjantaina. Minulta pyydettiin valkosuklaajuustokakkua ja päälle sain laittaa haluamaani marjaa. Mansikkasoseeseen en lisännyt ollenkaan sokeria, koska mansikka on mieto marja ja kakun täyte on melko makea. Itse en päässyt maistamaan kakkua, mutta kovasti oli syöjät tykänneet valkosuklaan ja mansikan yhdistelmästä :) 


Valkosuklaajuustokakku mansikkakiilteellä: 18cm

Pohja:
100 g kaurakeksejä
50 g voita

Valkosuklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua

Mansikkakiille:
2 dl mansikkaa soseutettuna
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeena 2 palaa valkosuklaata sulatettuna ja nonparelleja.

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle mansikkasoseen. 

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana mansikkasoseeseen ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen! :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tuo valkosuklaatäyte on kyllä aivan ihanaa ja kaikki marjat sopii sen kanssa hyvin ;D

      Poista
  3. Oiii, onpa makoisan näköinen! Ja hienokin, niin kauniin tasainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Näitä kun kymmeniä ja kymmeniä tekee, niin pikkusen siinä oppii kaikenlaisia vippaskonsteja ja hienosäätöjä :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitoksia Leena-muori :D Harmittaa kun kuvista ei näe miten suloisia nämä 18cm kakut ovat. Niin pieniä ja söpösiä <3

      Poista
  5. Sulla on täällä toienne toistaan ihanampia ohjeita toteutettavaksi.... tämäkin kakku on todella herkullisen oloinen. Joskus....joskus....kokeilen. Oletko kokeillut jo sitä uutuus sitruunaista tuorejuustoa. Tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ole sitä kokeillut, mutta ostin toista uutuutta violalta, vaniljatuorejuustoa. Teen siitä tänään passionjuustokakun. Näkee sitten onko hyvää. Sokeria näytti sisältävän niin saa olla tarkkana ettei itse lisäile liikaa sokeria. Violalta on jonkun aikaa ollut jo laktoositon sitruunatuorejuusto, tarkoititkohan sitä...? Sitä olen kyllä käyttänyt ja oli hyvää :)

      Poista
  6. Kokeilin reseptiäsi ja täytyy kyllä myöntää että lopputulos oli loistava! Oli hyvää ja myös näyttävä, vaikka en ihmeempiä koristeluita siihen tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukava kuulla! Kiitos, kun jätit kommentin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊