Tarun Taikakakut

perjantai 21. helmikuuta 2014

Kierrepullaa mantelitäytteellä

Moi!
Meillä oli pullapäivä ja halusin kokeilla jotain uutta. Minulla on reseptikansiossa jemmassa lappu johon olen kerännyt erilaisia kierrepullien täytteitä. Listalla on mm. kaneli-sokeritäyte ja vaniljatäyte joita on tullut tehtyä usein. Listalla loisti kokeilemattomana mantelitäyte joka kiinnosti niin paljon, että tein sen. Ohjeesta poiketen lisäsin siihen vaniljasokeria. Mielestäni manteli maistui tosi vähän ja pulla oli minun makuuni hieman mauton, mutta kuitenkin mehevä ja muuten onnistunut. Mukava oli kokeilla uutta vaikka tämä ei nyt tajuntaa räjäyttänytkään :)


                                           Mantelitäyte: (½litran pullataikinaan)
100 g pehmeää voita
100 g mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi ja levitä kaulitun pullataikinan päälle. 
Rullaa taikina ja leikkaa sopivia paloja. Paista pullat normaalisti eli 225 asteessa n.11 min.
(Minä jaoin taikinan ja täytteen kahtia ja tein kaksi pötköä)


½ litran taikinasta tuli neljä pellillistä näitä kierteitä vaikka ovat melko isoja. 

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Mantelitäytteitä/mantelijauhetta tulee käytettyä todella vähän, vaikka mehevöittääkin kakkuja, pullia yms leivonnaisia. Vaan sittenhän sen aina tietää, kun kerran kokeilee, onko joku omaan makuun passeli. Sokeria näyttää olevan aika vähän tuossa täytteessssä.... tokihan kokonaismakeus riippuu pullataikinan sokerimäärästäkin. Jospa tässä joku viikko saisin minäkin pullaa leivottua, niin pienen määrän voisin näitäkin kokeilla. Nyt ei oikein intoa ole....tänään leivoskelen tiikerikakkuja surujuhliin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kertynyt mantelijauhetta 3 pussia kaappiin ja sain kivasti kaksi pussia tähän hukattua. Sekin oli yksi syy miksi tätä täytettä kokeilin. Mun mielestä pulla oli makea, että oli varmaan ihan passeli tuo sokerinmäärä. (½ litran pullataikinaan laitan 2dl sokeria) Ihan muhevaa pullaa oli, vaikka se mantelin maku oli heikko. Kaikkea on kiva kokeilla kyllä :)
      On aivan ymmärrettävää ettei sulla nyt ole leivontahaluja, kyllä ne sieltä sitten aikanaan taas palautuu. Jaksamista sulle Mimmi.

      Poista
  2. makoisan näköisä. Tuollainen mantelitäyte vois olla mun makuun. Pitäisköhän siihen keksiä joku lisämauste mukaan jos oli hieman mauton. Kaikkeahan voi kokeilla. Mimmille oikein paljon jaksamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Söin tuollaisen pullan tänään mikron kautta ja jotenkin se maku oli parempi kuin tuoreessa. (Jos tuollaista uskaltaa ääneen sanoa ;D) Mutta jotenkin se oli parempaa. Kokeile ihmeessä, tämä voi olla just pulla sun makuun :)

      Poista
  3. Voi että nämä sinun sivut ovat kyllä niin kivat, täällä niin ihania simppeleitä reseptejä ja kauniita kuvia. Täällä on niin kiva vierailla kun nämä sivut ja kuvat ovat niin selkeät ja jotenkin niin harmoninen kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Valkosuklaahyydyke mansikkakiillekakku menee tänään kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa ihanasta kommentista, lämmitti kyllä sydäntä <3
      Toivottavasti kakku maistuu :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊