Tarun Taikakakut

torstai 27. kesäkuuta 2013

Mangojuustokakku (26cm)

Hei!
Tässä ohje ihanaan mangojuustokakkuun :) Kerään tähän ohjeen lisäksi vielä vinkkejä juustokakun tekoon jotka olen itse parhaaksi kokenut. Tämä kakku sai vielä pursotukset ja kirsikat koristeeksi. Tästä tulee aika iso kakku.

Pienempi 18cm mangojuustokakku löytyy täältä.
Erittäin ihana jogurttinen mangojuustokakku 26cm löytyy täältä.






Pohja: (26 cm vuokaan)
250-300 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:
2 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk säilykemangoa
7-8 liivatelehteä
1/3 dl vettä

Kiille:
3 dl mangososetta tai mehua (Bonnella on ihanaa mangososetta!)
3-4 liivatelehteä
4 rkl vettä


1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Vinkki 1: Murskaa keksit muovikulhossa käyttämällä lihanuijaa. Näin säästyt monelta sotkulta. Hiero ja painele keksejä nuijalla. Ravista välillä kulhoa niin isommat palat nousevat pintaan.
Vinkki 2: Käyttämällä pelkkää irtopohjavuoan rengasta ja reunakalvoja voit tehdä juustokakun suoraan tarjoilulautaselle, näin säästyt turhalta kakun siirtelyltä.
 3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon tuorejuusto ja säilykemangot ja muusaa nämä yhdessä sauvasekoittimella. Näin saat tasaisen massan. Yhdistä liotetut liivatteet kuumaan veteen ja sen jälkeen ohuena nauhana tuorejuusto-mangomassaan ja lopuksi yhdistä tämä kermavaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään ainakin tunniksi ennen kiilteen laittoa.
 4. Liota kiilteen liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada mangososeet kulhoon ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoittele hetken jotta neste hieman jäähtyy. Yhdistä neste mangososeen joukkoon ja sekoita kunnolla, että liivateet sekoittuvat tasaisesti.

Vinkki 3: Jos laitat kakkuun kiilteen niin laita se täytteen päälle lusikan kanssa. Näin kiille ei "poraa" täytteeseen reikää eikä täyte ja kiille sekoitu keskenään.
5. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tunnin ajan tai mieluummin yön yli.

Huom!
Suosittelen käyttämään kiilteeseen Bonnen mangososetta. Siinä on mahtava ja voimakas mangon maku ja sillä kiille onnistuu aina. Lasten mangososeesta tehty kiille saattaa epäonnistua, se ei aina hyydy. Syytä tähän en tiedä.


Liivatelehtien käytöstä löytyy tietoa Meiran sivuilta täältä.

Terveisin Taru

32 kommenttia:

  1. Ihana kakku ja raikas! Tykkään mangon mausta.:) Itse olen aina laittanut vielä passion-hedelmää mango-juustokakkuun, ainakin kiilteen muodossa. Niin, ja Kinuskikissan appelsiini-mangojuustokakku on myös oiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin tykkään näistä kovasti ja varsinkin passionista! Lauantaiksi olen tekemässä passionmoussea täytekakkuun joten kuusi passionhedelmää tuolla jo odottelee ;D Se kakku ei kyllä tule itselle, mutta pääsen onneksi osalliseksi siitä! Nam! Passionmousse on ihan mun lemppari täytekakun välissä :D
      Täytyypä tutustua tuohon Kinuskikissan kakkuun myös!

      Poista
  2. Aivan ihana kakku, nämä juustokakut on tosi hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti ihanasta kommentista :) Juustokakut on kyllä aivan ihania!

      Poista
  3. Voi miten kaunis kakku ihan ilman koristeluakin, vaan onhan toki huolitellumman näköinen pursotuksineen. Mango kuuluu minunkin lempparimakuihin. Minäkin olen ostanut tuota Bonnen mangososetta, vaan jostain syystä en tykkää sen mausta Kokeillut olen sitä useammankin kerran, kun en eklalla kertaa uskonut..... mulla on vissiin vähän pölhö makuaisti. Tykkään nykyisin laittaa mangokakkuun laktoositonta mangotuorejuustoa pohjaksi. Kesän aikana käy paljon vieraita jotka tykkäävät tällaisista kakuista, joten sieppaanpa ohjeen heti mukaani. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! :) Tein kakun saajan toiveiden mukaan ja itseasiassa täytteessä oli ohjeesta poiketen 2 kermaa ja vain yksi tuorejuusto. Saaja halusi kermaisen kakun ja pursotukset. Jos olisin itselle tehnyt olisin myös laittanut mangotuorejuustoa ja vain yhden kerman. Mutta ihanaa tehdä erilaisia juttuja välillä :) Juustokakkuihin pursotan silti aina "kranssin" kermavaahdolla, mutta en pystyreunoja. Kakusta saa kranssin ansiosta näyttävämmän ja silmänruokahan on osa nautintoa näissä leivonnaisissa! ;)

      Poista
  4. Juustokakku jääkaapissa hyytymässä, sinun 2 ohjetta soveltaen tarkoitus tehdä todella mangomaista ! ;)

    VastaaPoista
  5. Hyvä niksi murskata keksit. Laita keksit pakastepussiin ja sitten vaan pussin päältä kaulimella huristelee. Eipä tuu sotkua mihinkään ja äkkiä keksit murskattuina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aikoinaan juuri noin murskannut keksit, mutta minua häiritsi se että pussit meni aina rikki ja murusia oli pöydällä. Laitoin kahtakin pussia päällekkäin ja silti ne hajosivat. Ehkä olin liian agressiivinen! Heh! ;D
      Olen myös murskannut keksejä tehosekoittimessa, mutta siinä keksit menee liiankin hienoksi ja pohjasta tulee helposti liian kova. Mutta kiitos vinkistä, siitä on varmasti jollekin iloa :)

      Poista
  6. Löysin blogiisi mangojuustokakkua googlailtuani ja tämä ohje on todella selkeä :) Toteutan tämän heti huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta palautteesta! Toivottavasti kakku maistuu! :)

      Poista
  7. Hei Taru! Kakku oli menestys, ja vieraat luulivat konditoriasta tilatuksi! Koriselin pelkillä päälle tulevilla tähtipursotuksilla ja kakku oli näyttävä. Ohjeet olivat selkeimmät jotka pitkän etsimisen tuloksella löysin, mukavaa että viitsit nähdä vaivaa ja selittää vaiheet yksinkertaisesti jotta aloittelijankin on helppo toteuttaa resepti :) :) Suuri kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! Aivan ihanaa saada tälläistä palautetta ja kiva kuulla, että ohjeestani oli hyötyä :) Kiitos vielä :D

      Poista
  8. Moikka. Mä juuri laitoin 26cm vuuan täytteineen jääkaappin jähmettymään. Mun mielestä näytti ettei yhtä täyteen tullut kuin kuvassa mutta voi olla että kattelin väärin :) Täytteen maku on raikas ja ei niin makea, lisäsin vähän tomusokeria mukaan. Kävin hakemssa myös torilta kirsikoita, toi koristelu kuvassa on upea! Huomenna maistellaan rippijuhlissa mm. tätä, hyvältä vaikuttaa tähän saakka :) t. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sari! Kiitos kommentista :) Mulla oli tuossa kakussa omaan makuun liian vahva kiille ja muistaakseni olen laittanut ohjeeseen vähemmän sitä. Toivottavasti kakku on maistunut teille ja juhlat meni hyvin! :D

      Poista
  9. Tämän juustokakun kanssa mulla kävi vähän hassusti ja ajattelin jakaa sen teille jos jollekulle muullekin on käynyt tai tulee käymään.. Eli vaikka soseutin säilykemangon sauvasekoittimella ihan samettiseksi, oli lopullisessa kakussa mangon "säikeitä". Ikävä kyllä ne näytti ihan karvoilta, mutta syödessä tietenkin huomasi ettei ne voi olla.. harmikseni siitä ei ole kuvaa, mutta niitä oli aika paljon ja ne näki ihan selkeästi. :) Mutta tykkään kun tää kakku maistuu todella mangolta. Ensikerralla taidan silti käyttää suosittelemaasi Bonnen mangososetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä harmillista... säilykemangoa minäkin olen käyttänyt. Tuoretta en koskaan joten siitä en osaa sanoa. Nykyään teen mangokakut eri ohjeella kuin tämä ja käytän tuota bonnen sosetta, se maistuu hyvältä ja on helppo käyttää :)

      Poista
  10. Mitenköhän paljo on tuo säilykkeiden määrä? Niitä kun on varmaan eri kokoisia. Kohta alkaa kakun teko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Petra! Katsoin mm. Pirkan säilykkeen painon niin se on ilmoitettu näin: 425/230 g. Eli sisällön paino 425g josta mangoa 230g. Ja näitä siis kaksi purkkia. Leipomisen iloa! ;)

      Poista
    2. Hei! Paljonkohan säilyke mangojen sijaan täytteeseen voisi laittaa tuota bonnen mangososetta?

      Poista
    3. Hei! Luulen että noin 2-3 dl vastaisi kahta säilykepurkillista.
      Mulla on useita mangojuustokakkuja blogissa jos kiinnostaa:

      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/mangojuustokakku-18cm-laktoositon.html
      http://taikakakut.blogspot.fi/2017/03/mangojuustokakku-26cm.html
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mangojuustokakku-26cm.html

      Poista
  11. Monenko arvioisit syövän tästä kakusta, kun pöydässä on paljon muutakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin 20 henkeä tästä syö. Mutta kaikki riippuu myös siitä miten herkkusuita syöjät ovat ja minkä kokoisia paloja he ottavat 😊

      Poista
  12. Pystyykö tehdä ilman säilyke mangoa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pystyy. Mulla on useampi mangokakku mutta tässä linkki yhteen jossa käytetään mangososetta:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2017/03/mangojuustokakku-26cm.html?m=0

      Poista
  13. Hei, mitä liivatetta käytät? Pakkauskoot ovat eri valmistajalla erilaisia, esim. Meiralla 20g/lehti, Dr.Oetken 17g/lehti. Onko liivatelehdillä eroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän pääsääntöisesti Dr.Oetkerin liivatelehtiä. En usko että lehdillä on eroa.

      Poista
  14. Hei, kuinka pian kiilteen voi laittaa täytteen päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka noin tunnin kuluttua siitä kun täyte on laitettu hyytymään. Kiille kannattaa laittaa lusikan kautta ettei se tee koloa täytteeseen jos se on vielä pehmeää.

      Poista
  15. Kyllä liivatteilla on eroja. Resepteissä olisi hyvä sanoa, minkä firman lehtiä käyttää tai liivatelehden paino. Esim. Meira 20 g / lehti ja sitten ne 17 g painavat ym. Tiedossa on, että ohjeen laatija on käyttänyt Meiraa ja joku leipuri sitten 17 g painavia, niin eipä ole hyytynyt toivotusti kotileipojan juustokakku. Merkitystä on painolla, usko pois! Kiitos upeasta sivustostasi!

    VastaaPoista
  16. Kiitos ihanasta ohjeesta, omaan suuhuni tuorejuusto ja myös mascarbone tekevät massasta liian raskaan, korvasin tuorejuuston passion-mango rahkalla. Massasta tuli kevyempi ja myöskin raikkaampi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊