Tarun Taikakakut

perjantai 7. helmikuuta 2014

Kuningatarpiirakkaa ystävälle

Heido!
Tein ystävälle kahvitarjottavaksi piirakan äitini reseptillä joka löytyy täältä. Tein ohjeen puolikkaana sydämen malliseen irtopohjavuokaan. Päälle laitoin mustikkaa, vadelmaa ja rahkapurkin. Laitan tähän alle vielä puolitetun ohjeen jos joku innostuu juuri tämän kokoista piirakkaa leipomaan :D Vaikka kuvassa piirakan reuna näyttää tummalta, pohja on ihanan pehmoinen ja piirakka ihanaa :)





Sydänpiirakka:

2 munaa

2 dl sokeria
------------------------------------------ 1. Vatkataan vaahdoksi
2 dl kermaa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100g sulatettua voita tai margariinia
------------------------------------------ 2. Yhdistetään
3½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
------------------------------------------ 3.Yhdistetään

Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (24-26cm) ja voitele reunat.
Laita päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.

Voit paistaa piirakan näinkin, mutta halutessasi voit laittaa lisäksi päälle vielä:

1 prk kermaviiliä tai 1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
Sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.

Paista keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Jos laitat rahkaa tai kermaviiliä paista piirakkaa 35 minuuttia. Voit loppuvaiheessa peittää piirakan foliolla jos pinta tummuu liikaa.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Jo vain maistuisi tällainenkin, kunhan haju- ja makuaisti palautuvat flunssan jäljiltä....nyt vielä pahan apäällä. Pari vapaapäivää meni ihan harakoille ja tämän päivän olin ihan sinnillä töissä. Jotain hyvää pitäs viikonlopuksi kotia tehdä ja marjoja kyllä on pakastimessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ja tytärkin ollaan oltu jo toista viikkoa jonkun asteisessa flunssassa. Pikkuhiljaa parannutaan. Pikaista paranemista sinulle! Leivohan jotain ihanaa niistä marjoista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊