Tarun Taikakakut

lauantai 17. joulukuuta 2016

Jalkakylpypommit!

Heippa!
Tälläisiä ihanuuksia olen väsäillyt joululahjoiksi. Törmäsin Pinterestissä joskus näihin ja googlettelin sitten suomenkielisiä ohjeita. Tätä Ruususuu ja huvikumpu-blogin ohjetta olen käyttänyt pohjana ja kopion ohjeen, mutta lisäilin omia juttujani siihen. Heti keksin monia omia sekoituksia erilaisista tuoksuista ja väreistä ja niistä nyt nämä kolme toteutin. Lisäsin myös pohjamassaan merisuolan koska se tekee jaloille ja ihmiselle muutenkin hyvää. Piparminttupommeihin sain hukattua luvattoman monta minttuteepussia jota ei pysty juomalla käyttämään... vinkkinä jos jollakulla lojuu samanlaisia turhia teepusseja nurkissa ;D Kaikki mahdolliset teet ja kuivatut kukat käy näihin!




n.15 pientä jalkakylpypommia

Perusmassa:
1½ dl ruokasoodaa
½ dl sitruunahappoa (apteekista)
2 rkl -½ dl merisuolaa
1½ rkl oliiviöljyä
1 tl vettä

Piparminttu:
10-30 tippaa eteeristä piparminttuöljyä 
2-3 pss minttuteetä

Laventeli:
10-30 tippaa eteeristä laventeliöljyä
2 rkl kuivattua laventelin kukkaa
sinistä ja punaista nestemäistä saippuaväriä

Kukkaistuoksu:
10-30 tippaa ruusun ja liljan tuoksuöljyä
½ dl kuivattua ruusun terälehteä
fuksiaa nestemäistä saippuaväriä 

Sekoita keskenään sooda, sitruunahappo ja merisuola. Lisää joukkoon sekoittaen oliiviöljy ja haluamasi tuoksuöljy ja mahdolliset teelehdet ja saippuaväri tms. Lisää lopuksi nopeasti sekoittaen 1 tl vettä (ettei sooda kuohahda). Valmiin massan tulee olla hieman muotoiltavissa ja murenevan tuntuista. Painele valmis massa muotteihin tiiviisti ja anna kuivua n.3 h huoneilmassa tai anna olla vaikka yön yli. Irrota valmiit palat muoteista varovasti. Pakkaa haluamallasi tavalla joko lahjapakkauksiin tai itselle lasipurkkiin.

------------
♥ Laitoin itse tuon maksimin eli 30 tippaa eteeristä- tai tuoksuöljyä jotta jalkakylvyn ottaja haistaisi kunnolla tuoksun joka kylvyssä on. Mutta jokainen tietysti laittaa itselleen sopivan määrän. Jos olet tuoksuherkkä voit korvata tuoksun 1 tl vettä.

♥ Soodaa kannattaa ostaa sellaisessa isossa purkissa! Yhdestä isosta purkista tekee tuon perusmassan 6 kertaa ;D

♥ Kun pommi laitetaan lämpimään veteen se ihanasti kuohuaa ja esim. terälehdet ihanasti pulpahtelee veden pinnalle ja saippuaväri värjää veden. Kylvyn tuoksu jää myös ihanasti jalkoihin!

♥ Käytin silikonista jääpalamuottia. Tuoksut jää muottiin (kone)pesunkin jälkeen joten elintarvikekäyttöön ne eivät sitten enää sovi!

♥ Pakkasin lahjapakkauksiin vain muutaman jalkakylpypommin, koska ajattelin ettei kauhean moni kerkeä kovin montaa jalkakylpyä vuodessa tekemään. Ja ainahan näitä saa lisää jos joku oikein innostuu! Olen laittanut pakettiin mukaan ainesosaluettelon ja käyttöohjeitakin.



Myös perinteiset lahjasaippuat on tullut tehtyä!

Tein isoja hunajasaippuoita, kuoriva ominaisuus tuli tällä kertaa neljän viljan hiutaleista.

Sitten tein joululta tuoksuvaa kahvisaippuaa sydämen mallisena. Käytin massaan suklaakahvia ja mausteina käytin piparkakkumaustetta, kanelia ja suklaan tuoksuista tuoksuöljyä. Kahvisaippua sopii hyvin keittiökäyttöön, koska kahvin sanotaan neutralisoivan hajuja. Kahvinpurut myös kuorivat.

Lisäksi tein suloisia vaaleanpunaisia ruususaippuoita hyasintin tuoksuisena. Itse tykkään hyasintin tuoksusta todella paljon!

Näistä kaikista saippuoista ja jalkakylpypommeista tein sitten erilaisia isompia ja pienempiä lahjapakkauksia.

Jos kiinnostuit saippuoista niin niistä on juttua enemmän täällä!



Terveisin Taru

53 kommenttia:

  1. Moikka Taru pitkästä aikaa :). En ole pitkään aikaan kerennyt käymään kenenkään blogissa :(. Täytyy nyt yrittää löytää siihenkin vähän aikaa. Aivan ihania lahjoja nämä molemmat, sekä jalkakylpypommit että saippuat. Mukavaa joulunalusaikaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Raili ja kiva kun tulit käymään :) Itsetehdyt jutut on kyllä kivoja ja niitä on ihana väsäillä! Kiitos samoin teillekin! ♥

      Poista
  2. Olet taas värkkäillyt aivan ihania lahjoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mukavaa puuhaa on riittänyt! :D Kiitos Raisa ♥

      Poista
    2. Käykö tähän mikä vain oliiviöljy, tai voisiko sen korvata esim. rypsiöljyllä? Tuli nämä pommit mieleen kun mietiskelin syksyllä eräistä häistä saamaani tehtävää.. Taidanpa kokeilla. :) T. Raisa

      Poista
    3. Luulen että öljyn voi vaihtaa rypsiinkin. Kiva jos innostuit kokeilemaan! :D

      Poista
  3. Voi miten ihanan näköisiä, eihän noita raaski edes käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! :) Moni on sanonut että on huono tekemään jalkakylpyjä, toivottavasti nämä ihanat pommit houkuttelevat ihmiset hemmottelemaan itseään ;D

      Poista
  4. Ompas kiva idea tämä jalkakylpy juttu :) Jos olisi aikaa tehdä niin kokeilisin jouluksi, mutta ehkä sitten kun kiire helpottaa niin menee testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! :) Arvaas kuule näitä tekee älyttömän nopeasti! Vähän liiankin nopeasti... ;) Ihania ovat! Kokeile ihmeessä kun kerkeät!

      Poista
  5. No oletpa totta tosiaan ihania pommeja värkkäillyt! Ei vaikuttanut edes liian vaikealta mullekaan. ;) Ensi jouluna yritän tehdä näitä. :) Nuo saippuatkin näyttää ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Nämä on älyttömän helppoja! Massan tekee kyllä nopeasti, muottiin painelu kestää sitten taas hetkisen. Kokeile ihmeessä, mutta älä nyt ensi jouluun odota, kesälläkin jalkakylvyt on kivoja ;D

      Poista
  6. Aivan ihania ja huippu idea! <3 Voi, kun olisin lahjalistallasi, jalkani olisivat kaivanneet tällaista hemmottelupommia :D Ehtisinköhän tehdä vielä jouluksi?
    Ihanaa Joulun aikaa ja Joulua sinulle ja perheellesi Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! ♥ Ehdit varmasti kokeilemaan näitä! Pienessä kulhossa vaan ainekset sekaisin ja lopuksi vesi ja sitten painelu muottiin, helppo homma! ;D Saat jalat ihanaan jalkakylpyyn vaikka joulusaunassa!
      Kiitos, hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi Maiju ♥

      Poista
  7. Moikka! Ihania jalkakylpypommeja olet tehnyt! Haluaisin kysyä että kauan jalkakylpypommit säilyvät? Ja mistä olet saanut nuo rasiat mihin olet pommit pakannut (nuo missä on 6:lle pommille paikka), vai oletko tehnyt ne itse? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 No mä käytän vieläkin näitä jotka viime jouluksi tein! Tuoksu noista vaan laimenee ei muuta. Ja nuo pahviset rasiat on lasisten joulukoristeiden rasioita, tykkään kierrättää kaikkea 😁 Nuo pienemmät värikkäät on jotain muffinssivuokia. Nykyään kaupoista saa kaikkia kivoja pahvipurkkeja joihin tälläiset sopivat. Tänä jouluna oon pakannut kylpypommit ihan vaan sellofaaniin 😉

      Poista
    2. Laitan niistä pakkauksista instaan kuvan jos haluat käydä katsomassa. Linkki blogini etusivulla 😊

      Poista
  8. Ihanan Lämminhenkinen postaus❤ käyköhän oliiviöljyn sijasta sula kookosöljy ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin kylpypommeihin siis ☺

      Poista
    2. Kiitos 😍 Uskoisin että kookosöljy käy mutta kannattaa tietty sitten lämmittää sitä sen verran että se on juoksevaa. Kookosöljy sopiikin ihanasti ihon hoitoon! Pitääpä munkin kokeilla sitä näihin! 😉 Mukavia jalkakylpyhetkiä! 💕

      Poista
  9. Heippa! Mihin kohtaa merisuola tulee? Reseptissä lukee merisuola, mutta ohjeessa ei ole mainintaa että missä vaiheessa merisuola lisätään.

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Mistä tarvikkeet kylpypommeihin?

    VastaaPoista
  12. Lähteekö muilla turpoamaan muoteissa? Teinkö jotain väärin? Painelin hyvin tiiviisti, mutta parin tunnin päästä olivat tulleet ainakin kolmanneksen ulos muotista. Vielä ei ollut kuivunut, niin sain painettua tiiviisti takaisin. Samanlainen muotti kuin sinulla mutta punainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kerran käynyt noin ja luulen että massassa on silloin liikaa vettä tai öljyä. Vesi ainakin kuohuttaa/nostattaa soodaa ja kun massa on liian kosteaa niin se yön aikana pullistuu. Vesi kannattaa mitata oikein tarkkaan että sitä on tasan teelusikallinen. Toinen vaihtoehto on että massa on painettu liian piukkaan muottiin. Jos vielä kokeilet uudestaan niin toivottavasti näillä vinkeillä onnistuu. Pullistuneet toimivat silti hyvin! 👍😊

      Poista
  13. Heippa kiitos ihanasta ideasta ja ohjeesta. Miten tee minttupommeissa ? Oletko ihan vaan pussiteen sisällöt laittanut ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Myy ja kiitos kommentistasi! 😊 Joo ihan minttuteepussit olen leikannut auki ja kaatanut sisällön massan joukkoon. Nämä onkin ihania, itse ajattelin kanssa kohta tehdä näitä 😊

      Poista
  14. Onnistuukohan nämä ilman silikonimuottia? Esim. piparkakkumuotilla, jonka avulla painelee massan tiiviisti ja nostaa varovasti pois ennen kuivumista? Vai tarvitseeko se reunat kuivumisen ajan? Ajattelin tehdä joulukorttien mukaan tällaisia ja rasia joka kortteihin tulee on 6 tai 3 tuikkukynttilän kokoinen, joten sitä luokkaa saisi olla myös nämä. Onkohan ihan mahdoton idea toteuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi anonyymi ja anteeksi että vastaaminen unohtui. Varmasti onnistuu mainiosti piparkakkumuotilla! Paina vaan tiiviisti massa muottiin. Ja veden kanssa saa olla tarkkana ettei sitä mene liikaa. Sitten massa kuivuessaan kuohuu ja palat menettävät muotonsa. Silikonimuotissa näiden pullistuneiden painelu auttaa mutta jos muottia ei ole nii luulen että palat leviävät miten sattuu.

      Poista
  15. Onko toi merisuola karkeaa vai hienoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos hyvästä kysymyksestä! Juuri edellispäivänä kun tein näitä itse, niin mietin että pitäisi päivittää tätä ohjetta 😄 Oon laittanut yleensä myllystä tuon suolan mutta nyt lisäsin suuresti suolan määrää sen terveysvaikutusten vuoksi niin en jaksanut enää jauhaa sitä. Eli karkeana joukkoon vaan! Hyvin menee niinkin 😄 Laitoin nyt tuohon massaan 0,5dl suolaa.

      Poista
  16. Okei, kokeilen näitä tehdä joululahjoiksi! :) Kiitos nopeasta vastauksesta ja mukavaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on tosi kivoja joululahjoja ! 👍 Kiitos! Mukavaa joulun odotusta sinullekin! 😊

      Poista
  17. Hei,minulla kuohuu yli muoteista,onko vielä jotain tehtävissä?Lisäänkö jotain ainetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vettä on pikkusen liikaa. Ei hätää, painele massaa takasin muotteihin. Jos nousee uudemman kerran niin painele varovasti taas 😊

      Poista
  18. Hei,
    Onko "massan" tarkoitus jäädä ihan kuivaksi murumaiseksi? Laitoin kyllä ohjeiden määrän mutta mietityttää että voiko tuosta tulla kiinteitä paloja ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Terhi! On massa murumaista. Se painellaan tiiviiksi ja kun se kuivuu, se kovettuu muotoonsa. Voit ottaa vähän massaa käteen ja kokeilla jääkö massa suht kiinteäksi palaksi jos puristaa sitä. Vettä ei saa missään nimessä olla liikaa, muuten se kuohuu ulos muotista.

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Netissä on saippuoihin ja kosmetiikkaan erikoistuneita kauppoja mutta esimerkiksi Lahtisen vahavalimo on hyvä kauppa kun haluaa ostaa saippuan tekoon tarvittavia aineksia.

      Poista
  20. Mainitsit tossa käyttöohjeen lahjan saajalle. Eli...

    VastaaPoista
  21. Hei miten tuo saippuväri kannattaa lisätä kun se on tuollainen kova pötkylä kuitenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nestemäistä saippuaväriä 😲 En ole huomannut sitä laittaa ohjeeseen. Lisään sen heti!

      Poista
  22. Voikohan näihin käyttää ihan elintarvikeväriä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voisi käyttää. Mutta ei liikaa ettei massa ala kuohua.

      Poista
  23. Elän siinä toivossa että sinulle tulee ilmoitus uudesta kommentista, vaikka tämä onkin monta vuotta vanha postaus :D mutta tein näitä äsken, ja kerkesi kuohahtamaan veden lisäämisen yhteydessä. Toimiikohan silti jalkakylvyssä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sofia! Ilmoitus tuli perille 😄 Jos massa ei kuohahtanut pahasti niin toimii kyllä. Itse painelen vielä muotissa olevia pommeja alaspäin Jos kovasti nousevat. Muuten jäävät vähän muotopuoliksi.

      Poista
    2. Hei Taru! Kiitos kivasta ohjeesta, olen näitä nyt parina jouluna tehnyt. Sen verran olen soveltanut, että saippuavärin sijaan olen laittanut vähän elintarvikeväriä, ei ole onneksi värjännyt ihoa. Sellainen tuli vain mieleen, että kauankohan nämä säilyy käyttökelpoisina?

      Poista
    3. Heips! Nämä säilyy tosi kauan. Mulla on nytkin kotona pari vuotta vanhoja ja hyvin sihisee kun laittaa veteen 😀 Kiva että olet tykännyt 😊

      Poista
  24. Tällä ohjeella nyt monet kerrat tehnyt näitä, ihania lahjoja ja saajatkin pitää kovasti😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊