Tarun Taikakakut

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Minttumasaliisa (Minttumokkapalat)

Moi!
Löysin Mustikkasuun blogista ohjeen jossa oli perusmokkapaloihin lisätty pussillinen pätkiksiä. Mahtava idea! Meillä kun tuosta mintusta kovasti tykätään niin pitihän sitä heti kokeilla :) Tein omalla masaliisan ohjeella (alempana) ja taikinaan lisäsin pussillisen pätkiksiä ja teelusikallisen piparminttuaromia. Mintun makua lisätäkseni laitoin piparminttuaromia vielä päälliseenkin. Kiva mintun maku tähän tuli ja oli kyllä hyvää :)



Minttumasaliisa: pellillinen
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa 
5½ dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
3 rkl kaakaojauhetta 
1 pss minipätkiksiä (140g) 
1 tl piparminttuaromia

1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä 
5. Lisää lopuksi paloitellut pätkikset
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia 

Päälle:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparminttuaromia

Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu. Anna piirakan kylmettyä jääkaapissa ennen leikkaamista, näin saat siistit palat.

Tavallisen masaliisan ohjeen löydät täältä.



Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Minttumokkapalat on hyviä! Tein meidän häihin niitä Mustikkasuun ohjeella ja pienet sormet kävivät kahvipöydästä napsimassa ne parempiin suihin alta aika yksikön! :)
    Hyvännäköisiä nuo sinun mokkapalat kun niissä on niin ihanan paljon täytettä! :) Se täyte on ihan parasta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :) Luinkin kommenteista Heidin blogissa, että olivat tehneet teilläkin kauppansa :) Meillä tuo minttusuklaa on yksi lemppareista niin ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, että kokeilenko näitä! Täytettä teen aina kaksinkertaisen määrän alkuperäisestä ohjeesta poiketen, hyvän maun puolesta ja tällöin täyte on myös helpompi levittää ;D

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköisiä! Minkämerkkistä piparminttuaromia käytit? Se on mulle entuudestaan vieras tuote.terkuin Nelliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelliina :) Mulla on noita Dr.Oetkerin aromeja ollut joita saa melkolailla kaikista kaupoista (meidänkin pienestä K-kaupasta). Laitan silti tähän sulle linkin juuri tähän piparminttuaromiin niin tiedät millainen pullo sun tarttee bongata kaupan hyllystä :)
      http://www.oetker.fi/fi/Tuotteet/?intProductCategoryID=79&intProductID=207

      Poista
  3. Voi että on taas niin herkullisen näköistä ja kuulosta. Sie saat leikattuakin niin sieviä palasia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Tämä on sellainen piirakka, että se on leikattava aina kylmänä niin tuo päällinenkin näyttää siistiltä. Leikkasin tämän piirakan pieniksi paloiksi tarkoituksella (n.4x4cm), ovat mukavan pieniä makupaloja :)

      Poista
  4. Pätkiksien suuri ystävä kiittää ja kuittaa ja vie ohjeen mukanaan =)

    VastaaPoista
  5. Taatusti tehään näitä meilläkin. Ihanan näkösiä. Piparminttuaromia pitää muistaa osta valmiiksi, niin on kaikki ainekset kasassa, sitten kun inspis iskee (mulla se voi iskeä vaikka keskellä yötä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Aromi ei ole välttämätön, mutta arvelin ettei pätkiksistä tule meidän makuun tarpeeksi minttua niin laitoin siksi. Ja me tykättiin tästä tälläisenä vaikka on varmasti herkullista ilmankin aromia :) Mulla on usein iltaisin myös inspiksiä ja siksi mulla onkin paljon kaikenlaisia aineksia kaapeissa aina varalta ;)

      Poista
  6. Moi! Kestävät varmaankin pakastamisenkin? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊