Tarun Taikakakut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Mansikka-raparperipiirakka (pellillinen)

Moi!
Tein pellillisen piirakkaa ja laitoin vaihtelun vuoksi päälle mansikkaa (3dl) ja raparperia (2dl), päällisen tein kermaviilistä. Ohje löytyy blogistani täältä. Mansikka ja raparperi on hyvä pari!. Pohjasta ja kermaviilistä tulee mehevä ja pehmeä yhdistelmä, suosittelen! :)

Uudet lukijat haluan toivottaa tervetulleeksi! :)


Terveisin Taru

13 kommenttia:

  1. Näyttää oikein herkulliselta. Yksi parhaimmista makuyhdistelmistä mielestäni.:) Sen viimeisen raparperipussin voisi kyllä käyttää piirakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla on raparperia vielä 2½ pussia ja melko harkiten noita tulee käytettyä ;) Kermaviili on ehdoton kaveri raparperille kun se pehmentää raparperin happamuutta niin kivasti.

      Poista
  2. Aivan kuin olisit lukenut ajatukseni :) Olen harrastanut pakastimen tyhjentämistä viime päivinä ja saanut läjän raparperia jo tuhottua. Paljon on vielä jäljellä ja juuri eilen suunnittelin tekeväni raparperista ja mansikkasta jotain herkkua :) Tämä näyttää ihanalta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on tosi tykätty piirakka meidän perheessä. Tuo pohjakin on uskomattoman pehmeä! Tuoreena piirakka ihan sulaa suuhun :)
      Minulla tuo pakastin tyhjenee melko nopeasti vaikka koitan harkiten käyttää. Mansikkaa on eniten ja mustikat sitten taas taitaa olla loppu, ellei jostain pohjalta löydy vielä yhtä rasiaa :) Mulla on korvan takana kaikenlaisia juttuja raparperista ja mansikasta ja muistakin... kunhan kerkeän toteuttamaan. On niin paljon kaikkea mitä tekisi mieli tehdä, mutta aika ei aina riitä, tiedät varmaan tunteen ;)

      Poista
    2. Tiedän todella hyvin tuon tunteen ;) Lisää ideoita tulee kovempaa tahtia mitä niitä saa testattua. Tuota pohjaakin pitää ehdottomasti testata jossain vaiheessa, on todella pehmoisen näköinen..

      Mun isä toi kesällä mulle muutaman kassillisen raparpereja, joista käytin samantein varmaan pari kassillista, mutta loput pakastin tai keitin hilloiksi. Mulla on arkkupakastimen lisäksi toinenkin iso pakastin ja molemmat olivat syksyllä ääriään myöten täynnä erilaisia marjoja. Toinen on jo tyhjätty, mutta arkkupakastimesta löytyy vielä jotain. Raparia on ainakin hurjat määrät, vaikka olen tehnyt siitä puuroja, piirakoita, hilloja ym.. Pari päivää sitten tein aivan ihanaa makean kirpeää raparperipiirakkaa. Laitan ohjeen blogiin kunhan ehdin ensin päivitettää muitakin juttuja sinne, niin pääset kurkkaamaan millaisesta herkusta on kyse :)

      Poista
    3. Minä sain äidiltä noin 2 litraa raparperiä jotka paloiteltuna pussitin pakkaseen. Nyt vasta käytin ensimmäistä kertaa, kun ovat olleet kultaakin kalliimpaa kun sain niitä niin vähän :)
      Niin ja teithän sinä likööriäkin raparperista! Nam ;D Raparperiherkkua jään odottelemaan ;)

      Poista
  3. Ihanan kesäinen piirakka näin talven keskellä. Harmikseni, minun pakastin on jo tyhjä marjoista. Tuollaista piirakkaa alkoi juuri nyt tehdä mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :D Mulla on iso arkkupakastin ja hamstrasin sen viime kesänä täyteen ihania marjoja :) Ostin litrakaupalla kaikkea, kun mulla menee aika paljon marjoja kakkuihin ym leivoksiin ja tykkään tehdä lapsille kiisseleitä ja rahkoja. Kulutus on siis suuri :D
      Sun tarttee käydä jonkun toisen pakastimella ;D

      Poista
  4. Komppaan Heidiä...makuyhdistelmänä mansikka-raparperi on todella hipleen makuista, parhaimpia makuyhdistelmiä...myös ihan kiisseleissäjäädykkeissä, puuroissa yms. Teeen myös piirakkaa kys. yhdistelmästä. Sinunkin ohjeellasi voisi piirakan toteuttaa. Laitatko noin paljon leivinjauhetta?.... eihän tule maku yhtään läpi...olen karmean kranttu joissakin asioissa. Sulla on varmaan 60 cm uuninpelti mille teet ojeella, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella olen aina tehnyt, enkä ikinä ole maistanut leivinjauhetta. Tulee ihanan paksu ja kuohkea pohja. Tämä tarttee tehdä kyllä syvään uunipeltiin (täytyy lisätä ohjeeseen...), kun on melko paksu piirakka. Mun uuni on 50cm leveä. Pohjan teen nykyään aina juoksevaan kasvirasvaan helppouden vuoksi ja sen kanssa tulee vielä pehmoisempi pohja kuin margariinilla tai voilla. Maussa en huomaa mitään eroa. Kokeile ihmeessä joku kerta tätä ohjetta ja jos epäilyttää niin niin laita vähemmän leivinjauhetta, pohjasta tulee sit vaan kiinteämpi ja matalampi.

      Poista
    2. Mulla on 2 uunia ja ne molemmat ovat 50 senttisia...jotenkin kuvittelin kuvan pellin olevan 60 cm uunin....hyvä vaan, eipähän tartte pienennellä ohjetta. uskon kyllä leivinjauheasian....mitäpä sitä hyvää ohjetta muutelemaan, kerta on toimiva. Kokeilen heti huomeenna siivouksien jälkeen.

      Poista
  5. Oi nam, tää näyttää niin hyvältä :-) Kesällä tulee usein leivottua jotain herkkuja missä on mansikkaa ja raparperia, niin ihana yhdistelmä! Vitsi että tekis mieli leipoa nyt jotain hyvää :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) Sun tarttee lelliä itseäsi ja leipoa joku kesäinen piirakka näin talvellakin ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊