Tarun Taikakakut

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Punaherukkatäyte 24-26cm täytekakkuun

Raikas punaherukkatäyte: 24-26cm kakkuun
4 dl kermaa
1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa
3 ½-4 dl punaherukkaa
1 dl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 liivatelehteä
½ dl vettä

Vatkaa kerma ja yhdistä siihen rahka ja soseutetut punaherukat. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia ja kiehauta vesi lasissa mikrossa, liota liivatelehdet veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen.

22 cm x 32 cm kakkuun: (n. 8-10 munan kakku)
6 dl kermaa
2 prk (400g) Valion vaniljarahkaa
7 dl punaherukkaa 
1 ½ dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
6 liivatelehteä
½ dl vettäTerveisin Taru

17 kommenttia:

 1. Tää on varmaan tosi hyvä! Oon ite tehny mustaherukkatäytettä ja sekin on loistavaa. Kokeilen joskus kyllä punaherukoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kanssa tehnyt mustaherukkatäytettä ja se on aivan ihanaa! Siksi uskaltauduin kokeilemaan punaherukkaa. Joskus unohtuu suomalaiset herukat, kun niin paljon käytetään mansikkaa ja vadelmaa. Punaherukka oli kyllä jännä ja kommentit kakusta oli aluksi hauskoja, kun yksi luuli syövänsä mansikkaa ja toinen ei huomannut mitään, kun vaan söi jotain marjaa :D Kun kerroin mistä täyte on tehty oli ihmiset ihmeissään! Myös kotiväen ennakkoluulot punaherukkaa kohtaan oli ihana pyyhkiä pois! Joku maistamisen jälkeen tilasikin itselleen seuraavaksi kakkuun punaherukkaa ;D

   Poista
 2. Onko tämä kovin kirpsakan makuinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestä tämä oli aivan täydellistä! Mutta omaan suuhun sopivaksi tämän teinkin ;) Itselle jäi sellainen olo, että sain kaadettua mukavasti ennakkoluuloja punaherukkaa kohtaan. Mutta ihan sokerin avullahan tuosta saatte sitten itsellenne sopivan maun ja makeuden ja kannattaa muistaa että kakkupohja ja kostutuskin sitten muuttavat/miedontavat vielä täytteenkin makua. Sinäkin kun tykkäät siitä vaniljamaidosta, niin sekin pehmentää ihanasti tätä täytettä. Suosittelen testikakkua :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta ja vinkeistä! Kokeiluun menee =)

   Poista
 3. Testattu on! Ihana, erikoinen, raikas ja niin sopiva täytetakun täyte. :) Teen varmasti toistekin, kunhan testailen välillä muita täytteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Minä tykkäsin tästä todella paljon ja siksi tästä tuli ihan lemppari kerta heitolla. Tämän kaveriksi sopisi kinuskikin ihanasti! Kiva, että tykkäsitte :)

   Poista
 4. Mä vähän ajattelin, jos tekisin taas tätä täytettä muksujen synttärikakkuun, mutta liivatetta en voi tällä kertaa käyttää. Muistatko yhtään kuinka löysää tämä on ilman liivatetta? Mietin sitäkin jos korvaisi rahkan tuorejuustolla, niin se jämäköittäisi edes hieman, ehkä... Olisko sulla ideoita miten tästä saisi hyvän ilman liivatetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta taas ;D Ei tämä ole kovin löysää ja asia hoituukin tosi helpolla! Jätät vaan nuo 3 liivatetta pois ja tuplaat vaniljakreemijauheen määrän ½ desilitrasta 1 desilitraan! Mitään muuta ei tarvitse tehdä :D Niin ja tulee tosi herkullista, maku ei muutu. Teen muitakin täytteitä näin ja olen oppinut asian Kinuskikissalta. Muita vaniljakreemijauheella hyydytettyjä täytteitä:
   http://taikakakut.blogspot.fi/2013/12/raikas-mansikkatayte-kinuskikissa.html
   http://taikakakut.blogspot.fi/2013/12/vadelmataytteita-24-26cm-taytekakkuun.html

   Poista
  2. Kiitos :) Pakko saada käytettyä noita punaherukoita ja tämä on kyllä ehdottomasti paras vaihtoehto siihen tarkoitukseen :)

   Poista
 5. Hei! Onko tuo täyte tuolla ohjeella tehtynä miten paksua eli pysyykö päällä kun kaataa pohjan päälle vai täytyykö olla hyytymisen ajan reunat kuten hyydykekakkuja tehdessä?
  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heli! Jos käytät täytteen hyydyttämiseen pelkkää vaniljakreemijauhetta niin silloin täyte on vahvaa ja uskoisin että pysyy kakkupohjan päällä ilman reunoja. Liivateet tahtovat aina löysentää täytettä niin silloin käyttäisin reunoja. Eli jos teet normaalin kokoista kakkua ensimmäisellä ohjeella jossa on ½dl kreemijauhetta ja 3 liivatetta, niin jätät vaan liivatteet ja veden pois ja tuplaat kreemijauheen määrän. Näin täyte on mahdollisimman paksua. Leivonnan iloa sinulle :)

   Poista
 6. Hei! Riittääkö tämä 24cm kakun kahteen väliin? Jos uskaltaisin synttärikakun väliin laittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Riittää, isompaankin kakkuun. Kokeile ihmeessä, tämä on todella hyvää! Itse tykkään tästä tosi paljon :)

   Poista
 7. Hei!
  Ihanan makuinen täyte.Osaatko arvella onnistuuko tämä ohje jos punaherukat korvaa puolukoilla? Kinuskikakun täytteeksi suunnittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati! Onnistuu varmasti! Puolukka sopiikin ihanasti kinuskin kanssa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊