Tarun Taikakakut

tiistai 28. tammikuuta 2014

Pienet kinkku- ja meetwurstipiirakat

Moi!
Tyttären 2-vuotissynttäreiden suolaisina tarjottavina olivat nämä kaksi piirakkaa. Tein tällä kertaa piirakat pieninä ja molempia tuli reilu 40 kappaletta. Molemmat olivat todella maukkaita, enkä oikein osaa sanoa kumpi oli parempaa ;D Inspiraatiota näihin piirakoihin hain Suklaapossulta joka on tehnyt aivan ihania pieniä piirakoita. Häneltä myös otin idean tehdä täytteet tuorejuustoon ja niillä saikin täytteisiin ihanasti lisämakua :)



Rukiinen rahkavoitaikina: 
pellillinen tai n.40 pientä piirakkaa
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl ruisjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille tai tee muottien avulla pikkupiirakoita. 


                                   Meetwurstitäyte: 40 pikkupiirakkaan

150 g meetwurstia
1 suippopaprika
1 prk aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 muna
2-3 dl juustoraastetta
pippuria myllystä

Pilko meetwursti ja paprika ja sekoita kaikki sekaisin.

                             Kinkkutäyte: 40 pikkupiirakkaan
200 g kinkkusuikaletta
1 prk ananasmurskaa (purista mehu hyvin pois)
1 prk ruohosipuli tuorejuustoa
½ dl ruohosipulia
1 muna
2-3 dl juustoraastetta
pippuria myllystä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Oih, niin herkullisen näköisiä :D Ruisjauho sopii pohjataikinaan varmasti todella hyvin. Ihanan kuulloiset täytteetkin. Vaikka näissä onkin hieman normipiirakkaa isompi työ, niin mä tykkään, kun näistä tulee juuri hyvänkokoisia annospaloja (joita on helppo ottaa se toinenkin ja kolmas..) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen kovasti tykästynyt tuohon ruisjauhoon, että laitan sitä nykyään aina rahkavoitaikinaan ja pizzataikinaankin yms :)
      Tykkään myös pienemmistä annoksista ja onhan nuo kivemman näköisiäkin. Mukavasti juhlaväki näitä napsikin ja kehuja sain maukkaudesta :)

      Poista
  2. Suolaiset uudet ohjeet ja ideat ovat tervetulleita. Näissä on hieman samanlainen täyte mitä näissä http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2012/12/pienet-tuorejuusto-kinkkupiirakat ainakin jauheliha- ja kinkkutäytteellä olen tehnyt. Tuo meetwurstitäyte vaikuttaa ihan kans meille passelilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin myös kokeilla jotain uutta, kun rakastan kaikkia suolaisia leivonnaisia. Tein lapsia ajatellen tuon kinkkupiirakan kun meinasin sen olevan miedompi, mutta se oli ehkä jopa maukkaampi kuin meetwursti-versio. Laitoin kinkkutäytteeseen ripauksen suolaa niin se varmaan vaikutti ja tietysti kinkkukin oli laadukasta ja maukasta :) Tuorejuustoilla sai kivasti makua piirakoihin, vieraatkin huomasivat tämän.
      Ihania oli sinunkin piirakat, herkullisen näköisiä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊