Tarun Taikakakut

perjantai 24. tammikuuta 2014

Mini-Whoopiesit mansikkakreemillä

Heips!
Tein tyttären syntymäpäiville whoopieseja mininä. Whoopiesien halkaisija on noin 2-3 cm, eli ovat ihan pieniä suupaloja. Olen tykästynyt tekemään täytekakun lisäksi pieniä makeita tarjottavia, näin vieraat jaksavat maistella useampaa lajia. Täytteeksi laitoin yksinkertaisen mansikkakreemin, päälle suklaata ja paljon nonparelleja ja varmasti maistuu lapsille! :D 



Whoopies-pohjan ohjeen löydät täältä.
Ohjeella tulee 3 pellillistä miniwhoopies-kuoria eli noin 70 kpl kasattuja leivoksia.

Mansikkakreemi:
150 g voita
3 dl mansikkatomusokeria
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 min) lisäten tomusokeri 1 dl erissä. Mansikkatomusokerin määrällä pystyy säätämään mansikan makua. Tällä minun ohjeella tulee miedon makuista kreemiä.
Tämä määrä kreemiä riittää hyvin yhteen satsiin whoopieseja!

Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
30 g voita

koristeeksi nonparelleja

Sulata suklaat ja voi mikrossa ja dippaa jääkaappikylmän whoopiesin (niin että kreemi on kovettunut) toinen kansi ensin suklaaseen ja sitten nonparelleihin. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Whoopiesit voit huoletta pakastaa koristeltuina!

Tässä näkyy kuinka pieniä pursotetut taikinakasat ja valmiit whoopiesit ovat.

Terveisin Taru

9 kommenttia:

  1. Nämä ovat aivan ihanan suloisia! Ja tuo maku on suosikkini.:) Onnea 1-vuotiaalle blogillesi. Hienosti olet päässyt alkuun, mukavia tulevia hetkiä bloggauksen parissa. Uusia ihania ohjeitasi odotellessa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :D Tykkään tosi paljon tästä bloggailusta ja leipomisesta joten en usko, että ihan heti kyllästyn ;)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä! Ja uus ulkoasukin täällä vuosipäivän kunniaksi. Teitkö bannerin itse? Minä olen niin tumpelo sellaisissa asioissa, joten onnekseni sain apua "kaikkea makeaa" blogin katrilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :D Joo Katrin ansiosta mä eilen menin ja tutkin Picmonkey-ohjelmaa (http://www.picmonkey.com/) jonka avulla noita bannereita ja kuvakollaaseja saa tehtyä ja kokeilin rohkeasti itse. Ohjelma oli kyllä helppokäyttöinen ja bannerikin onnistui hienosti! :)

      Poista
  3. Söpöjä! Näyttää juuri sopivan kokoisilta suupaloilta juhlapöytään :) Ja uusi hieno bannerikin sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Sain vierailta kiitosta siitä, että tarjottavat oli pieninä annoksina. Näin kaikki pystyivät maistamaan kaikkea :)

      Vihdoinkin kävin katsomassa sitä Picmonkey-kuvankäsittelyohjelmaa ja yllätyksekseni sitä oli todella helppo käyttää! Käyppä sinäkin tutustumassa niin saat tulevaisuudessa tehtyä itse bannereita ja muitakin juttuja :)
      http://www.picmonkey.com/

      Poista
  4. Voi Taru, taas sä pelastit mut pinteestä. :D Tytöllä on rippijuhlat reilun viikon päästä ja nyt vasta tuskailen tarjottavien kanssa. Olen yrittänyt etsiä sopivia leivonnaisia, jotka kestävät pakastamisen, niin ei tarvi kaikkea tehdä ihan viime tipassa. Näitä on kyllä pakko tehdä, sillä ovat taatusti muksujen mieleen!

    Tarkista vielä, että voin siis täyttää ja koristella nämä ja laittaa sitten pakastimeen? Osaatko arvioida kauanko näiden sulaminen kestää? Jos lauantaina on juhlat, niin varmaan perjantaina illalla voisi ottaa sulamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anu! :D Lapset tykkäs näistä tosi paljon! Ainahan nuo nonparelliset jutut lapsille kelpaa ;D Nämä voi tehdä ihan loppuun asti ennen pakastusta. Eivät mene miksikään. Voit ottaa nämä pakkasesta edellisenä iltana tai vaikka vasta juhla-aamuna. Ehkä nämä ois asiallista ottaa huoneenlämpöön puoli tuntia ennen syöntiä. Tuo pohja on maukkaampaa huoneenlämpöisenä. Ja kun ovat pieniä niin sulavat äkkiä. Eikä noissa ole kosteuttakaan niin voit pitää rasian suljettuna pakkasesta oton jälkeen. Kiva olla avuksi! Jaksamista juhliin ja järjestelyihin ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊