Tarun Taikakakut

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Karkkitäytekakku punaherukkatäytteellä

Moi!
Tyttären 2-vuotissyntymäpäiväksi tein 8 munan vaalean täytekakun jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi tein punaherukkatäyteen. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa. Koristeeksi tuli paljon "kikkaa" kuten tyttäreni sanoo. Kysyin millaisen kakun hän haluaa ja vastaus oli, että "kikkakakku" ;D Olihan tuo toive sitten toteutettava! Koristeluidea on napattu korvan taakse joskus Open Cafésta. Punaherukkatäyte oli mielestäni aivan loistava! Ihanan raikas ja kivaa vaihtelua yleisemmin käytettäville marjoille, suosittelen kokeilemaan :)


Raikas punaherukkatäyte 22 cm x 32 cm kakkuun:
6 dl kermaa
2 prk (400g) Valion vaniljarahkaa
7 dl punaherukkaa 
1 ½ dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
6 liivatelehteä
½ dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokerit, vaniljarahka ja soseutetut punaherukat. Kuumenna vesi lasissa mikrossa kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen.


Kakku oli hetken päästä tämän näköinen! ;D

Terveisin Taru

22 kommenttia:

  1. Ihana karkkikakku! Hyvä koristeluidea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Kyllä sankari ja kaikki muutkin lapset tykkäsivät tästä tosi paljon!

      Poista
  2. Ihanan värikäs kakku, tosiaan hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :) Käytin koristeena Lidlin karkkeja koska tykkäsin, että nämä karkit olivat tytölle kivemman värisiä kuin M&M karkit. Nämä ovat hempeämpiä :)

      Poista
  3. Upea kakku! Tein sinun ohjeellasi whoopieita ja nyt kysyisinkin, että saanko laittaa ohjeen blogiini, jos mainitsen, että se on sinulta? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu :) Se, että joku tekee minun ohjeella leivonnaisia, on imartelevaa ja ehdottomasti saat laittaa ohjeen blogiisi :) Oli silti todella kivasti tehty, kun kysyit luvan :)

      Poista
  4. Lasten mieleen taatusti, kun on paljon karkkeja! Näytää hyvältä tuo kakku, voiskin joskus kokeilla punaherukkatäytettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Lapset tykkäsivät kovasti kakusta ja tietenkin karkeista! Tytär söi kakkua monta palaa ja 4-vuotias siskontyttö kehui täytettä kovasti :) Ennakkoluulot punaherukkaa kohtaan karisivat kyllä ja siitä olin iloinen! Ilmaisia herukoita on ihmisillä pihat pullollaan ja niin tottuneesti kakut tehdään mansikasta tai vadelmasta, niitäkin on tietysti toisilla pihat pullollaan, mutta herukat unohtuu silti helposti happamuutensa takia. Ihanan marjaisaa ja raikasta kakkua tämä oli ja vaihtelu virkistää täytteissä :D

      Poista
  5. Voi että on hyvän näkönen, kivan värikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :) Lapselle sopivan kakun koitin tehdä ja kyllä siitä kaikki tykkäsivät :)

      Poista
  6. Tosi hieno koristelu idean lapsen synttärikakkuun! Ja helppokin :) Tuo punaherukka sopii täytteeseen tosi hyvin. Itse oon käyttänyt sitä hieman nihkeästi, kun en tykkää niistä siemenistä pehmeässä täytteessä. Mutta jos ens kerralla jaksaisi paseerata ne pois. Siitä tulee niin ihanan raikas täyte ja vähän erilainen totuttuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pääsin tuossa kyllä helpolla!
      Ensin kun maistelin täytettä ja hain sokerin sopivaa määrää, ajattelin että siemenet häiritsee, mutta kun täyte oli kakussa ja kakku tekeytynyt, ei ne siemenet enää haitanneet yhtään. Ajattelinkin ensin kirjoittaa tuohon ohjeeseen, että siemenet voi paseerata pois, mutta jostain syystä jätin sen laittamatta. Mutta on sanottava, että yllätys oli, ettei siemenet häirinneet kakussa :)

      Poista
  7. Vau! Tosi hieno ja värikäs kakku! Tekisi niin mieli maistaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna :) Kakku oli kyllä kaikinpuolin onnistunut ja hyvän makuinen :)

      Poista
  8. Aivan ihanan näköinen väriloistelias kakku <3 Ja varmasti makuinenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy :D Noissa karkkirakeissa on kyllä kaikki oikeat värit ja hyvää oli tietysti ;D

      Poista
  9. Mä otan tämän idean taskuuni ja toteutan helmikuussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sait jotain mukaasi! Jään innolla odottelemaan ;D

      Poista
  10. Kakku oli hyvää ja täyte sopivan hapokasta! :D Kakun jälkeen maistui whoopie sopivan makealta! Onnea vielä Sankarille! <3

    VastaaPoista
  11. Upea kakku ja täyte on oikein miun maun mukainen kans....herukoista kun tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi, voi kun oisit päässyt maistamaan tätä! Oli kyllä niin ihanaa, että vieläkin ilostun pelkästä ajatuksesta :D Jätin täytteen vielä kivan raikkaaksi. Pohjan kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla niin se ihanasti pehmensi punaherukan makua. Kokeile ihmeessä joku kerta, on kyllä ihanaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊