Tarun Taikakakut

maanantai 20. tammikuuta 2014

Brownies-suolapähkinä-piirakka

Moi!
Tämä herkku tuli tehtyä vähän vahingossa vaikka mitään tälläistä ei pitänyt tehdä. Leivoin muita juttuja ja sulatin vahingossa tuplamäärän suklaata! Huh! Meinas loppua mielikuvitus, kun mietin mihin ihmeeseen laitan ylimääräisen sulaneen suklaan... Sitten muistin, että jouluna minulle jäi ylimääräiseksi ohut brownies-pohja jonka heitin pakkaseen. Levitin 2/3 suklaasta pohjan päälle ja ripottelin sen päälle paljon suolapähkinöitä ja lopuksi vielä suklaata. Ja tästä tuli aivan sairaan hyvää, ihanan makeaa ja suolaista yhtäaikaa! :D Ainoa ongelma oli se, ettei suklaassa ollut tarpeeksi rasvaa joten se kovettui liikaa ja leikatessa/syödessä suklaa mureni jonkun verran. Laitan kuitenkin ohjeen niin kuten tein sen. Tätä oli myös helpompi syödä purren kuin lusikalla. Suosittelen ottamaan tämän siis hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Piirakka muistuttaa paljon snickersiä, vain kinuski puuttuu ja senkin voi halutessaan lisätä tuonne joukkoon. Lapset tykkäsivät tästä kovasti. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille Snickersin ystäville! ;)




Brownies-pohja: 

125 g voita (tai margariinia) 
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Tarkoitus on, että pohja jää hieman raa'aksi keskeltä.

Suklaatäyte:
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
60 g voita (ensi kerralla laittaisin 120g)

n. 2 dl suolapähkinöitä

Sulata suklaat ja voi mikrossa ja levitä 2/3 osaa jäähtyneen brownies-pohjan päälle. Ripottele sen päälle suolapähkinöitä niin paljon, että suklaa melkein peittyy. Sen jälkeen valuttele loput suklaat pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkäsin tästä tosi paljon itse :) En varmaankaan koskaan olisi tehnyt mitään tälläistä ilman tuota vahinkoa.

      Poista
  2. Oijjoi, tuo on taatusti ollut hyvää! Suklaata ja pähkinöitä, nams! Nuo vahingot on joskus aika hauskoja. Mulla niistä seuraa aina välillä jotain herkullisempaa kuin aluksi edes suunnittelin tekeväni. Mmm. Oiskohan tuohon sopinut vaikka pieni loraus kinuskia tuonne väliin, vai olisiko mennyt jo liian makeaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli kyllä! :D Jos mulla olis ollut kinuskia jossain muodossa niin varmasti sitä löytyisi piirakasta! Olisi ollut ihana lorautella kinuskikastiketta tuonne pähkinöiden päälle ;) Olishan sitä itsekin voinut keittää, mutta piti äkkiä loihtia jotain iltamyöhällä, että sai suklaan käytettyä pois.

      Poista
  3. Tätä pitääkin kokkailla joskus kotona, mies on kun on hulluna Snickersiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Minäkin oon hulluna Snickersiin ja tämä oli ihanaa. Laita ihmeessä jotain kinuskiakin tuohon vielä ;D

      Poista
  4. Voi mitä ihanuutta taas olet tehnyt. Suolapähkinät kuulostaa niiiiin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Nuo suolapähkinät oli kyllä ihan mahtavia tässä! Niissä suola tuntui paremmin kuin Snickersissä ja oli jännä tunne kun suussa oli suklaata ja huulet oli ihan suolaiset, ihana yhdistelmä kyllä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊