Tarun Taikakakut

keskiviikko 12. elokuuta 2020

Muhkea marjapiirakka ja itsetehty vaniljakastike

Moi!
Tein yksi päivä tätä piirakkaa ja pitihän kaveriksi pyöräyttää vaniljakastikettakin. On se vaan niin hyvää! Ja hyvää tämän pehmeän ja muhkean piirakan kanssa! Piirakan ohje on tosi vanha. Olen saanut sen äidiltäni joskus ja hänkin on sillä ohjeella tehnyt piirakkaa todella kauan. Muistan monet piirakat lapsuudestani milloin milläkin marjalla 😊 Ohje löytyy monesti täältä blogistani, mm omenaisena täältä ja raparperisena täältä. Tällä kertaa laitoin piirakkaan villivadelmia ja punaherukoita. Päälle ripsuttelin fariinisokeria 😋 Tuo vaniljakastike on superhelppo ja älyttömän hyvää, suosittelen!



Muhkea marjapiirakka ja vaniljakastike

Marjapiirakka vadelmista ja punaherukoista:
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita
7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta

n. 8 dl vadelmia ja punaherukoita
1 dl fariinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sulaneen voin joukkoon kerma ja maito. Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle marjoja ja ripottele lopuksi fariinisokeria.Paista keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.

(Munaton) Vaniljakastike: 0,5 litran kannuun
4 dl kermaa
2 dl maitoa
3 rkl aitoa vaniljasokeria
2½ rkl maizenaa

Mittaa kattilaan kerma, maito, vaniljasokeri ja maizena. Sekoita seosta kunnolla vispilällä jotta maizena liukenee nesteeseen. Keitä pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen kunnes kastikkeen koostumus on hieman paksuuntunut ja ota kattila pois levyltä. Jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Kastike paksuuntuu kylmetessään.
Anna kastikkeen kylmetä kunnolla ennen tarjoilua!


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Tykkään kans tästä pohja-ohjeesta. Sinulta olen aikoinaan ottanut. Vaikka millä päällyksellä ja kuorrutuslisällä olen tehnyt. Sain minäkin viimein laitettua sivupalkkiin nuo parhaat ruokablogit ja blogit.fi. Insta on aluillaan. Sivu tehty, mutta en vaan saa alotettua sinne laittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvä pohja! Vanhanajan ohjeet ovat lyömättömiä, ei ne turhaan sukupolvelta toiselle siirry :) Koitin sua jo instasta kovasti etsiä, mutta en löytänyt. Kiva kun liityit sinne! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊