Tarun Taikakakut

sunnuntai 30. elokuuta 2020

Kesäkurpitsaleivät (2kpl)

Moi!
Kesäkurpitsaa tulee nyt tosi kivasti joten sitä tulee laitettua joka paikkaan 😄 Olen tehnyt siitä paljon salaattia, lasagnea, hilloa, paahtanut uunissa ja lykännyt ihan joka ruokaan 😅 Ja antanut useamman pois! Nyt raastoin sitä kunnon palan leipätaikinaan. Tuli mehevää leipää! Väripilkuiksi pistin vielä kehäkukan terälehtiä ❤ Oli tosi hyvää! 😋
Ps. Jauhojen menekki riippuu kesäkurpitsaraasteen määrästä ja mehukkuudesta. Mulla tais mennä taikinaan 14dl jauhoja. Mutta voi olla että sekosin laskuissa.


Kesäkurpitsaleivät 2 kpl
4½ dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2-3 dl raastettua kesäkurpitsaa
noin 8 kehäkukan terälehdet
2 tl suolaa
1 dl kesäkurpitsan siemeniä
1 dl kauraleseitä
n.13 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää sitten kesäkurpitsaraaste ja sekoita. Lisää lähes kaikki jauhot ja siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Jauhojen menekki riippuu kesäkurpitsaraasteen määrästä ja mehukkuudesta. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia.

Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee sitten leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia.

Lämmitä samalla uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia.


Likööriä tuli tehtyä pari päivää sitten kolmea erilaista. Ehdottamasti oli tietysti tehtävä meidän lempparia eli karviaislikööriä. Tein sitä kahta eri väriä eli vihreistä ja punaisista karviaisista. Makueroa näissä ei kyllä ole, mutta punainen on kauniimpaa 😁 Sitten tein nyt ensimmäistä kertaa likööriä mustaherukasta. Sen maistamista kyllä odotan! Erillisen paremman ohjeen laitan sitten kun likööri on valmista (kuvien takia), mutta voin nyt laittaa tänne ainesten määrät jos joku vaikka tarvitsee 😊 Eli tässä oli 700g mustaherukkaa, 400g sokeria ja 7dl (40%) viinaa. Yleensä heitän ohjeet vähän hatusta riippuen kuinka paljon minulla on kyseistä marjaa. Sokeria laitan aina vähemmän kuin marjaa ettei tule liian makeaa.
Karviaislikööriin löydät ohjeen täältä.

Pirteä kimppu oman pihan kukista tuli tehtyä siskon tytölle ❤ Kimpussa on pari daaliaa jotka eivät kyllä näy kuvassa 😂, tsinnioita ja pikkuasteria.

Terveisin Taru 

6 kommenttia:

  1. Ihana resepti ja tuo leipä on todella kaunis - samoin kuin kukkakimppusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 On niin ihanaa kun omasta pihasta saa tehtyä kukkakimppuja!

      Poista
  2. Minä olen tehnyt myös likööriä, nyt tein mustaherukoista ja punaherukoista. Meistä mustaherukoista tulee paras likööri ❤
    Mutta nämä on makuasioita.
    Kauniin kimpun olet tehnyt ja oman pihan antimista ja se on jotain se. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt mekin päästään maistamaan mustaherukkalikööriä. Se on varmasti hyvää! Karviainen on meidän lemppari, sitten nähdään meneekö mustaherukka sen ohi 😊 Omat leikkokukat on ihania!

      Poista
  3. Ihania kukkia teidän pihalla!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ On ihanaa kerätä kimppuja omasta pihasta. Ei maksa kuin siementen hinnan korkeintaan 😄 Ja tässäkin kimpussa tuo pikkuasteri on monivuotinen niin se on ilmainen 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊