Tarun Taikakakut

keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Omar-britakakku / Britakakku omarvaahdolla

Moi!
Mulla oli syntymäpäivät viime viikolla ja leivoin muutaman kakun 😋 Tein pari tälläistä britakakkua joihin väliin tuli Omar-karkeista täyte. Inspiraatio tai idea voi putkahtaa välillä ihan ihmeellisistä jutuista. Kun mietin tätä britakakun tekoa, sain kommentin omarjuustokakkuuni ja heti välähti että mitenköhän tämä menisi britakakun välissä! 😄 Makumaailma tuntui heti sopivalta! Vadelmat vielä kruunaisi koko jutun! 😀 Ja kyllä olikin hyvää! Kakun päälle laitoin kermapursotusten lisäksi kotimaisia vadelmia, pelargonian kukkia ja sitruunamelissan lehtiä.
Ohjeella tulee yksi Britakakku vaikka mulla on kuvassa kaksi, mä tein ohjeen tuplana ☺

Lopussa värikästä silmäniloa puutarhaystävilleni ❤ 



Britakakku Omar-täytteellä:

Pohja:
150 g voita 
1 ½ dl sokeria 
4 kpl keltuaista 
2 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ½ dl kevytmaitoa 

Marenki:
4 kpl valkuaista 
2 dl sokeria 
(3/4 dl mantelilastuja) 

Omartäyte:
150 g Omar-karkkeja
1 + 2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Tee ensin pohja. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Erottele keltuaiset juomalasiin ja kerää valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon. Laita valkuaiset sivuun. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

(minä vatkasin pohjataikinan ja marengin samaan aikaan, marenki vatkaantui yleiskoneessa ja taikinan tein käsivatkaimella)

Pese vatkaimet ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa. Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä 175-asteisessa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna britakakkulevyn jäähtyä (mieluummin kylmässä) ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.

Tee Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa miedolla lämmöllä johon annat karkkien sulaa (tämä kestää noin 10 minuuttia). Jätä kastike sitten jäähtymään, käytä vaikka kylmäkallea jäähtymisen nopeuttamisessa. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne sileäksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Lisää vatkaten joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita massa pursotuspussiin ja pursottele pohjan päälle. Voit myös ihan vaan levittää täytteen pohjan päälle. Nosta varovasti toinen pohja täytteen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin pari tai seuraavaan päivään. Koristele kakku halutessasi kermavaahdolla, marjoilla ja syötävillä kukilla.





Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Syntymäpäiviä on tulossa ja vadelmat sekä mustikat kypsyvät, joten tässä taitaakin olla tämän vuoden herkku, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Tosi kiva jos kokeilet tätä! 🥰

      Poista
  2. Brita näyttää todella ihanalle. Pitää muistaa tekemäsi versio ja toteuttaa se joskus. Omartäyte on omaankin suuhun passelia. Ja vadelmat. Ihana. Upeita kukkakuvia. Meillä tuuli ja sade pieksi eilen paljon istutuksia. Pitäisi lähteä siivoamaan sotkuja ja pelastaa mikä pelastettavissa on.

    Ihan eri asiaa. Huomasin blogisi oikeassa yläkulmassa tuon blogilistaus linkin/parhaimmat ruokablogit ja kävin tutkimassa yhtenä unettomana yönä. Muistan kyllä aikoinaan johonkin sivustolle blogini ilmoittaneen. En vaan muistanut ollenkaan, että tekevät tuollaisia listauksia. Vai onkohan tuo tullut pitkän taukoni aikana, koska listauksia oli saatavilla vuodesta 2018. Yritän jossakin vaiheessa laittaa itellekkin tuon linkin, kun vaan taas muistaa miten vuodatus toimii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi 😊 Tämä oli kyllä hyvää, makeaa mutta hyvää. Vadelmat raikasti kivasti. Meilläkin on sateet pilannut paljon. Sade piiskasi kukkia lakoonkin. Härmää on ollut paikoitellen jo viikkoja kun kukat on hukkunut veteen. Mutta on vielä kaunistakin jäljellä 😊

      Joo siellä sinä olet myös listalla. Katso nyt ihmeessä joku kerta että miten saat tuon bannerin blogiisi. Kiva se olis siellä.

      Poista
  3. Paljon paljon onnea synttärisankarille!! <3
    Ihanat kakut olet taas tehnyt. Nuo pursotukset, tuoreet marjat ja kukat kruunavat kyllä kakun kuin kakun. Ja kiva idea käyttää tuota Omar -täytettä kakun välissä. Taidan itsekin pitää sen mielessä. En tykkää Omar -karkeista sellaisenaan, mutta Omar-kakku oli ihan superhyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne ❤❤❤
      Omarjuustokakku on maailman parasta! 😍 Omar sopi tosi hyvin britakakkuun, marengin ja manteleiden kanssa yhteen varsinkin 😋

      Poista
  4. Ai että, näyttää kyllä niin herkullisesta! 😋 Myöhästyneet synttärionnittelut! ❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊