Tarun Taikakakut

perjantai 30. marraskuuta 2018

Myslipatukat / Välipalapatukat (mustikka-manteli)

Hei!
Joku kerta tuli tarvetta välipalapatukoille ja katselin kaupassa valikoimaa. En tykännyt yhtään yhdenkään valmistajan patukoiden ainesosaluetteloista 😕 En voi käsittää niitä listoja mitä on!? Ja pikkuleivissä sama homma, ihan ihme aineksia löytyy... 😲 No ostin sitten vähiten pahat patukat mutta ajatus jäi kiusaamaan. Päätin tehdä heti itse patukoita kun vaan kerkeän. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä näitä. Halusin patukoista mahdollisimman yksinkertaiset ja terveellisetkin. Näihin meni nyt siemeniä (kurpitsa ja auringonkukka) ja pakastekuivattua mustikkajauhetta koska niissä paukkui päiväykset, mutta perusmassa on todella helposti muokkailtavissa itselle sopivaksi. Kokeilkaa ihmeessä! Ovat älyttömän helppoja tehdä ja ovat herkullisia! Meillä tykkäsi näistä koko perhe! 😊


Myslipatukat / Välipalapatukat
50 g voita
1 dl juoksevaa hunajaa
6 dl kaurahiutaleita
1½ dl mantelirouhetta tai muuta pähkinää
1½ dl sekalaisesti siemeniä ja kuivattuja marjoja
(2 rkl mustikkajauhetta)

Sulata (hyvän kokoisessa) kattilassa voi ja lisää sitten joukkoon hunaja mutta älä enää kuumenna. Lisää voi-hunajaseokseen muut ainekset ja sekoita hyvin. Painele massa 15 x 25 cm uunivuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pilko sitten patukoiksi.

Koristele halutessasi vaikka sulatetulla tummalla suklaalla. Minä käytin tähän 2 riviä suklaata.

Patukoiden leikkaaminen onnistuu parhaiten hieman huonelämpötilaa viileämmästä laatasta. Tuore tai jääkaappikylmä laatta murenee helpoiten.


Kuistilla kukkii pelargoniat jotka kyllä ilahduttavat ihanasti tämän harmaan marraskuun keskellä! En koskaan poista kukkia heti syksyllä vaan annan niiden pikkuhiljaa lakastua pois. Mulla on pelargoniat viileällä kuistilla ja joskus pelakuut kukkivat keskellä talveakin! 😃
Jouluista mieltä saatiin tällä viikolla kun leivoin Pullahiiren kardemummakakkua ja joulupipareita. Joulupiparit teen aina Paraisten ohjeella.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Eipä niitä kaupan patukoiden ainesosaluetteloita juuri uskalla lukea.. Mutta onneksi aika harvoin sellaisia tarviikaan. Tämä sun versio näyttää ja kuulostaa kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luettelot on kyllä usein arveluttavia. Välillä sitä miettii että miksi ihmeessä ne on sellaisia...? Joskus on kuin lottovoitto kun löytää kaupasta jotain yksinkertaista! 😄 Hyviä oli nämä patukat. Pikkusen on silti vielä viilaamisen varaa joten uusi kokeilu on tehtävä vielä 😉 Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊