Tarun Taikakakut

maanantai 5. joulukuuta 2016

Suklaatäyte 24-26cm täytekakkuun

Suklaatäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (taloussuklaalevy)
100 g maitosuklaata
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä (+ 1tl pikakahvijauhetta)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata sitten tumma suklaa ja maitosuklaa mikrossa lautasella (sekoita n.30 sekunnin välein ja varo ettei suklaa pala). Vatkaa sinä aikana kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa sula suklaa sen joukkoon. Sen jälkeen yhdistä tämä kermavaahtoon. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen (johon on sulatettu ensin pikakahvijauhe) ja yhdistä ohuena nauhana täytteeseen. Jaa täytekakun kahteen väliin ja anna hyytyä muutama tunti tai mielummin yön yli.

Käytä kakun kasaamiseen irtopohjavuoan reunoja ja halutessasi vielä kalvoja.

Täyte ei ole kovin makeaa joten maistele sokerin määrä itsellesi mieleiseksi.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Taru mitä tein väärin?! :(
    Omasta mielestäni noudatin ohjettasi mutta täyte ei ole mitään paksua moussemaista (kuten omasta mielestäni kuvassa näkyy), ja valuu kakun välistä ulos! Osaatko sanoa? Liivatteen laiton jälkeen massasta tuli vetisempää ja siihen se lässähti! :’( mulla on tässä nyt kuivakakku jonka sivuilla jotain moussen tapaista.
    Ei todellakaan lähelläkään kuvan mukaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onpa harmi miten sulla kävi! ☹ Mieleeni tulee vain pari asiaa. Oliko sulla vähärasvainen tuorejuusto? Niillä tulee usein löysä täyte. Sitten toinen on rainbow:n vispikerma. Niillä mulla on joskus lässähtänyt mousset. Noista kumpaakaan en siksi enää käytä. Sitten nämä hyydytettävät täytteet tarvitsevat aina vuoan reunat jonka sisällä kakku hyydytetään yön yli. Tai sitten jos ei halua käyttää reunoja niin täytteen voi antaa hyytyä hetken kulhossa ennen kuin sen levittää kakun väleihin. Olen pahoillani että sulla meni kakku mönkään.

      Poista
  2. Voi hittovie miten tyhmä olen ollut! En tajunnut kasata kakkua vuokaan täytön aikana! Siksihän se sieltä valui ulos!! Ei tullut pieneen mieleenkään... Kiitos vinkistä. Ehkä jatkossa tajuan tehdä niin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä aina kiireessä kaikkea ajattele! Mä laitoin joskus kakun täytteeseen 1dl leivinjauhetta kun piti laittaa 1dl vaniljakreemijauhetta! Tuli aika hapokas kakku! 🤣 Mä laitan tuohon ohjeeseen lisäyksen siitä että kannattaa käyttää reunoja 😉

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊