Tarun Taikakakut

lauantai 10. joulukuuta 2016

Ruistäytekakku vadelmarahkatäytteellä (20cm)

Moi!
Halusin kokeilla Leena-muorilta löytämääni ruiskakkupohjaohjetta ja tein sitten siitä miehen nimipäivän kunniaksi pienen täytekakun. Tein täytteeksi vadelmarahkan joka olikin aivan nappi valinta rukiisen pohjan kaveriksi! Oli kyllä älyttömän maukasta ja hyvää kakkua! 😋 Pohjan ohje löytyy blogistani täältä. Uskaltakaa ihmeessä kokeilla tätä pohjaa!



Vadelmarahka 20cm ruiskakkuun
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ litraa (jäisiä) vadelmia
3-4 kpl liivatelehteä (laitoin 4kpl)
3 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa sitten sokerit ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kiehuvaan veteen liotetut liivatelehdet ohuena nauhana. Lisää vaahtoon lopuksi ½ vadelmaa jäisinä.

-Kun lisäät vadelmat jäisenä täytteeseen saat kauniin näköisen valkoisen täytteen eikä vadelmat rikkoonnu vaahdon joukkoon.
-Kasasin kakun irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen ja annoin kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. 
-Pursotuksiin meni noin 3 dl kermaa+1tl vaniljasokeria+2 tl sokeria.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Oi, on kyllä ihana, kaunis ja raikkaan näköinen kakku! Tosi sievät nuo pursotukset. Todellakin tekisi mieli maistaa pala tai kaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥ Mulla jäi tämä kyllä sen verran kiusaamaan, että uusi on jouluksi tehtävä ;D Kokeilen tuplata pohjan ainekset... katsotaan kuinka mun käy! :O

      Poista
  2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, täytyy ehdottomasti kokeilla. Hyvää adventtia Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Kaisa, on kyllä niin mahtava tuo ruispohja! Tuo täytekin sopi siihen aivan mahtavasti! Kiitos samoin ♥

      Poista
  3. Todella upeat pursotukset! :) Olen kokeillut kerran rukiista kääretorttupohjaa ja se oli kyllä mukavan erilaisen makuinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jack! :D Tässä rukiissa oli mulle yllätys se ettei se maistunut kovin vahvalta. Vaan se on vaan mukavan maukas :)

      Poista
  4. Onpa hyvä idea. Taidan innostua kokeilemaan viimeistään jouluna. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Mä oon niin ihastunut tähän, että uusi pohja on jo jouluksi tehty pakkaseen! Pakko saada uudestaan maistaa tätä. Toivottavasti tykkäätte! Kerro sitten mielipiteesi, kun nähdään :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊