Tarun Taikakakut

torstai 15. joulukuuta 2016

Joulun herkkuja!

Moi!
Täällä leivotaan lähes joka päivä jotain, mutta vanhoja tuttuja juttuja joiden reseptit jo löytyy blogista ;D Olen tehnyt mm. 9 saaristolaisleipää! Saaristolaisleipä on kuulunut meidän jouluun jo muutaman vuoden ajan ja teen niitä usein viemisiksi ja lahjoiksi joulun aikaan. Saaristolaisleipä säilyy lähes kaksi viikkoa ja paranee vaan vanhetessaan. Ohje tähän herkkuun löytyy täältä.


Joulupiparit leivoin tällä kertaa piparkakkutalo-taikinalla koska tein niin pienen piparkakkutalon, että taikinasta teki vaikka kuinka paljon pipareita! :D Vähän nämä ovat mauttoman puoleisia, mutta ihan hyviä kyllä. Lisäksi tein pakkaseen joulua odottamaan rapeita vaaleita joulutähtiä jotka ovat todella ihania! Vielä meinaan tehdä ruispipareita, koska ihastuin niihin niin paljon! Eiköhän tuossa sitten ole jouluksi sopivasti erilaisia pipareita ;)


Tätä kardemummakakkua tein viime jouluna ensimmäisen kerran. Kakku valloitti yksinkertaisella maullaan ja mehevyydellään! Yksi siskoistani tykästyi tähän myös kovasti ja tein hänellekin tälläisen taas jouluksi :) Tämä kakku kannattaa säilyttää huoneenlämmössä!


Seuraavassa postauksessa saattekin aivan mahtavan lahjaidean! :D

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Onpa ihania kaikki! Saaristolaisleipä on hyvä jouluvieminen. Mulla vielä tekemättä, saa nähdä ehdinkö. :) Tuota kardemummakakkua pitäisi kokeilla. Aioin varmaan jo viime kerralla, koska muistui heti mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :) Kokeile ihmeessä tuota kardemummakakkua, se on todella mehevä ja kostea kakku ja aivan ihanan makuinen! Mahdoitko saada tänään mun kommentin? Taas kävi niin ettei kommentti ikinä ilmestynyt...

      Poista
  2. Vautsi, kylläpä olet paljon ehtinyt tekemään. Ruispiparit oli kyllä tosi hyviä ja enoni thaimaalainen vaimo päätti myös kokeilla reseptiä ja tykkäsi kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eikä tässä kaikki... oon tehnyt niin paljon muutakin vielä ;D Nuo ruispiparit kuin myös ruiskakkupohja olivat oikeita yllättäjiä! Kannatti kokeilla! Ja kiva kuulla että resepti leviää :D

      Poista
  3. Itsetehty saaristolaisleipä, kuten joululimppukin kuuluu meillä ihan ehdottomasti jouluun. Ovat niitä perinteisiä jouluherkkuja, joita pitää ilman muuta olla. Ja osa niistä menee aina myös ruokalahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokalahjat on kyllä kivoja kun nykyään kaikilla tavaraa riittää ja jotkut eivät itse kerkeä kaikkea leipomaan. Ja muutenkin kaikki itsetehty on ihanaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊