Tarun Taikakakut

tiistai 6. joulukuuta 2016

Ihanan tuhti suklaakakkupohja 24-26cm

Moikka!
Enpäs ollut pitkään aikaan tehnyt tällä pohjalla kakkua! Viimeksi tein tätä kolme vuotta sitten ja silloin tein ihanan pätkiskakun. Pohja on ihanan tuhti ja suklainen! Julkaisen tästä nyt oman reseptinsä täytekakkupohjat-osioon josta se sitten vastaisuudessa löytyy helposti.


Ihanan tuhti suklaakakkupohja 24-26cm vuoka
375 g voita
375 g sokeria
6 kananmunaa
250 g vehnäjauhoja
90 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Vatkaa varovasti (siivilöidyt) kuivat aineet sekaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti, sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä noin ½ tuntia. Kokeile kypsyys tikulla! 

Pohjassa on tärkeää, että se valmistetaan täyttöä edeltävänä päivänä (ja kakku täytetään syömistä edeltävänä päivänä joten varaa kakun tekoon kolme päivää, näin saat parhaimman mahdollisen kakun tarjolle). Kakkupohja on vaikea leikata tuoreena, siksi on hyvä jos kakku saisi levätä vuorokauden ennen täyttöä. Kun kakku on leikattu, nosta siivuja varovasti, ettei ne hajoa! 

Pohja on paljon vahvempi kuin esimerkiksi sokerikakkupohja, siksi kostutusta saa olla reilusti. Laitoin tähän kakkuun joka kerrokseen 1½ dl kaakaota (1½ dl maitoa+1 tl vaniljasokeria+2 tl kaakaojuomajauhetta). Eli koko kakussa oli kostuketta yhteensä 4½dl. Ja mielestäni sitä olisi saanut olla enemmänkin. Päälikerroksessa (joka jää helpoiten kuivaksi) olisi voinut olla 2 dl kostuketta. Tähän pohjaan sopii kostukkeeksi myös kahvijuomat tai ihan vaan vaniljalla maustettu maito.

Tämän pohjan kanssa suosittelen vahvempaa esimerkiksi liivatteella hyydytettyä täytettä koska pohja on vahva. Uskon että pehmeämpi täyte saattaisi pursuta kakkua leikatessa ulos.

Ohje on alunperin Rouva V:n, ohjeen on pienentänyt Kakkumonsteri.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Nam näyttääpä hyvältä kakkupohjalta! Pitääkin pistää korvan taakse ja kokeilla joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvä pohja! Tuhti ja maukas! Pohja pääsee oikeuksiinsa huoneenlämpöisenä mikä ei sovi kyllä kermajuttujen kanssa yhteen, mutta olen ottanut tämän aina noin puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kiitos kommentista Anni :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊