Tarun Taikakakut

maanantai 30. toukokuuta 2016

Vihreä karviaislikööri

Moikka!
Sain viime syksynä appivanhemmilta ison pussin karviaisia. Tein pari kuukautta sitten niistä tätä likööriä. Laitoin marjat suoraan pakkasesta alkoholiin. Tämä likööri olikin kivan makuista! Maku on jännä koska se on samaan aikaan todella makea ja silti kirpsakka. Ihanaa! Samanlaista likööriä saisi myös raparperista. Siskoni teki sellaista raparperilikööriä joskus ja siitä saikin ihania shotteja laittamalla päälle pienen nokareen kermavaahtoa ja ripottelemalla sen päälle vielä kanelia! Sopisi hyvin tähänkin! Nam! :)

Karviaislikööri
800 g karviaisia
1 kg sokeria
8 dl kirkasta n. 40% alkoholia

Kaada karviaiset ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin. Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan. Kääntele astiaa viikoittain. Siivilöi marjat pois ja kaada likööri pulloihin.

Ohjeella tulee noin 1½ litraa likööriä.

Karviaisissa on aika paljon roskia. Ne kannattaa siivilöidä pois harsolla tai todella tiheällä siivilällä.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

 1. Karviaislikööri kuulostaa hyvälle. Vaikka liköörejä on superhelppo tehdä, niitä ei jostain syystä tule tehtyä. Appiukko oli tehnyt viime syksynä marja-aronioista likööriä ja se oli todella kauniin väristä ja hyvän makuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvää ja liköörit onkin alkuun ihanan maukkaita. Vanhentuessaan maku hälvenee... Aronialle onkin kiva keksiä käyttöä! Varmasti oli hyvää se likööri :) Likööriä ei tule ihan kauheasti makeutensa vuoksi juotua, mutta onhan näitä pulloja kiva antaa lahjaksikin. Ja musta likööriin sopii tosi hyvin happamat marjat ja jutut joille on muuten vaikea keksiä käyttöä, esim raparperi ja karviainen.

   Poista
 2. Hei! Jos tätä tekisi nyt, olisikohan joulunaikaan vielä hyvänmakuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tämähän on joulun aikaan juuri parhaimmillaan! ;D Mulla on tätä kyseistä likööriä vieläkin ja se on vieläkin aivan yhtä hyvää nyt vuoden vanhanakin kuin mitä se oli tuoreena. Eli liköörit säilyvät todella hyvin! Mansikkalikööri menee nopeiten huonoksi, muistaisin lukeneeni jostain, että se säilyy hyvänä noin ½ vuotta. Silloin mansikan raikas maku muuttuu makeammaksi ja alkoholin maku tulee eniten esiin. Silti likööriä voi vielä juoda kuitenkin.

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, täytyypi joskus kokeilla!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊